România, victorie neconvingătoare : 2-0, în deplasare, cu Andorra

România, victorie neconvingătoare : 2-0, în deplasare, cu Andorra

1 184

Tricolorii lui Edi Iordănescu au debutat sâmbătă seara într-o nouă campanie de calificare la un Campionat European. Debutul a fost în deplasare, în compania unei echipe, teoretic, modeste, Andorra, care nu a fost însă victimă sigură…Făcând parte dintr-o grupă accesibilă, în care Elveția și Israel luptă și ele pentru aceeași miză, reprezentativa noastră a început cu elan disputa din Andorra, împinsă de la spate de peste 2.000 de suporteri români, care și-au făcut simțită prezența după doar 90 de secunde de la primul fluier. După 30 de minute de joc, Denis Alibec a luat la țintă bara, iar mai apoi mingea a ajuns tot în piciorul lui, expediind-o în poartă. Bucuria tricolorilor nu a durat prea mult, pentru că reușita a fost analizată în camera VAR și ulterior anulată pentru un offside la Darius Olaru, pasatorul decisiv. Elevii lui Iordănescu au rămas în atac, iar 5 minute mai târziu au punctat din nou, de această dată reușită valabilă. Dennis Man, servit perfect de Olimpiu Moruțan, a introdus mingea în plasă, cu capul, ducându-i pe români cu un pas în față pe tabelă.
La vestiare s-a intrat cu avans firav pentru români, scor 1-0, tricolorii având alte 45 de minute la dispoziție pentru a se desprinde.
Întorși de la vestiare, românii au ajuns imediat în atac, iar după 4 minute Denis Alibec a introdus din nou mingea în poartă, așa cum o făcuse și în prima parte a jocului. Reușita a fost în primă fază nevalidată, pentru o posibilă poziție neregulamentară, însă, după consultarea sistemului VAR, arbitrul a decis că atacantul Farului nu era în offside, iar România avea 2-0. Dennis Man a fost aproape de a face 3-0, dar execuția sa a trecut pe lângă poartă. În minutul 61 s-a rupt echilibrul numeric în Andorra, după ce Darius Olaru a reușit să obțină o eliminare la Rebés, gazdele jucând în 10 în ultimele 30 de minute de joc. Moruțan și-a încercat și el șutul, din lovitură liberă, dar goalkeeper-ul gazdelor a prins fără emoții, nepermițându-le românilor să se distanțeze pe tabelă. Tavi Popescu a fost și el aproape de 3-0, găsit perfect de Alibec, dar a ratat din apropiere. România a rămas în atac pe finalul meciului, Florin Tănase și Tavi Popescu ratând alte ocazii pentru trupa lui Iordănescu. S-a terminat până la urmă 2-0 pentru echipa noastră, victorie neconvingătoare, dar care aduce primele 3 puncte în cont, în drumul spre Euro 2024. Pentru tricolori urmează acum partida de pe teren propriu, cu Belarus, marți seara, de la 21:45, pe Arena Națională.
România: Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin (Băluță) , Olaru (M. Marin), Stanciu-cpt. (Tănase)– Moruțan (Dobre), Alibec, Man (O.Popescu).
Selecționer: Edward Iordănescu
Celelalte rezultate de sâmbătă, din grupa României :
Belarus – Elveția 0-5, Israel – Kosovo 1-1.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.