Romania tot mai bogata la …CORUPTI!

Romania tot mai bogata la …CORUPTI!

0 217


Raportul Transparency International privind coruptia din Romania, a fost facut public. Asa cum era de asteptat nu au fost surprize. Romania ramane (la nivelul perceptiei opiniei publice) cea mai corupta tara din UE, spune raportul Transparency International pentru Romania.


Romania insa a reusit sa evite clauzele de salvgardare, dand un trend pozitiv, o perceptie pozitiva asupra tarii.


Realitatea este ca intr-o evaluare de la 1 la 10 (unde unu primeste tara perceputa drept cea mai corupta, iar 10 statul cu o coruptie perceputa ca aproape inexistenta), tara noastra intruneste in acest an 3,7 puncte.


Asa cum declara directorul executiv al Transparency International Romania, Victor Alistar: „anul acesta indicele de perceptie a coruptiei are un trend pozitiv, a crescut cu 0,6%”.


Privita in asamblul tarilor UE Romania este cotata ca tara cu cel mai inalt nivel al coruptiei din UE.


Toate aceste informatii si evaluari nu pot decat sa fie confirmate de ce se petrece acum la nivelul cel mai inalt din Romania – in clasa politica.


Ne laudam cu o coruptie generalizata la nivelul parlamentarilor, in Guvern pare sa nu fie niciun ministru fara dosar si tot asa… Poate pana cand vom ajunge sa schimbam numele tarii sau ii vom inversa legile. Adica, nu vom mai incrimina CORUPTIA ci doar pe cei care mai respecta legea sau morala.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.