Romania = 12 milioane de indemnizatii

Romania = 12 milioane de indemnizatii

0 160

Romania are unul dintre cele mai „generoase ineficiente” sisteme de asistenta sociala din Europa, considera ministrul muncii, Mihai Seitan. Potrivit acestuia, sunt alocate peste 12 milioane de indemnizatii intr-o luna. „Asta inseamna, sigur, ca nu 12 milioane de oameni profita, sunt 5-6 milioane de oameni care profita de astfel de sprijin, unii profita de cate doua, trei sau patru”, a precizat Seitan.
Ministrul Muncii sustine ca in Romania exista persoane care castiga chiar si 5.000 de lei pe luna stand acasa. „Este o parere pe care o declar cu toata responsabilitatea pentru ca in ultima instanta ajungem sa avem persoane care castiga 3-4-5 mii de lei pe luna stand acasa, fiind persoane in forta, in activitate. Nu poti sa le mai oferi locuri de munca la salariile de acum daca sunt si necalificati pe deasupra”, a spus Seitan.
Pentru a introduce ordine in sistem executivul va elabora un Cod Social care va revizui intregul sistem de protectie sociala, “pentru incurajarea activitatii si eliminarea formelor de sprijin al nemuncii, in conditiile in care actualul sistem nu si-a atins scopul …” a mai premierul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.