Rezultat-BOMBĂ în ancheta exploziei Nord Stream. Legătura cu România este evidentă!

Rezultat-BOMBĂ în ancheta exploziei Nord Stream. Legătura cu România este evidentă!

0 55

Conform autorităţilor germane, un pașaport românesc a fost identificat în cadrul anchetei exploziei Nord Stream. Publicaţiile nemţeşti au amintit de doi ucraineni care ar fi fost implicați în atacurile asupra conductelor.
De asemenea, dezvăluirile cuprind rolul unei firme de apartament din Polonia, care ar fi încasat 3 milioane de euro în 2020.

Şi alte indicii duc către Ucraina
După exploziile de la conductele din Marea Baltică, au existat o serie de speculaţii cu privire la autorii lor, dar până acum nu s-a ajuns la niciun rezultat oficial.
Jurnaliștii germani spun că presupusa agenție de turism nu ar fi singura pistă care arată tot către Ucraina.
Ideea unei piste către Moscova pe care ar susține-o mai multe nave rusești în zona gazoductului, la momentul producerii atacului, este considerată mai degrabă neverosimilă de anchetatorii germani.

Vinovatul, un ucrainean de 26 ani?
Ancheta din Germania ar fi dus către un ucrainean în vârstă de 26 de ani, suspectat că a călătorit anul trecut în Germania pentru a efectua atacurile asupra gazoductelor submarine Nord Stream, care fac legătura între Rusia şi Europa.
El ar fi folosit un paşaport românesc fals pe numele de Ştefan Marcu.
Acest ucrainean servise anterior într-o unitate de infanterie a armatei ucrainene şi locuia într-un oraş aflat la sud-est de Kiev.

Cine forma echipajul de pe „Andromenda”
„Se ridică ceaţa din jurul Andromedei” – a titrat cotidianul Sueddeusche Zeitung. Acesta este numele iahtului de pe care se crede că ar fi fost efectuate atacurile asupra gazoductelor Nord Stream. Echipajul care a închiriat „Andromeda” era format, cel mai probabil, din cinci bărbaţi şi o femeie.
Aceştia au închiriat iahtul cu vele de 15,5 metri lungime în septembrie 2022 din Rostock şi au pornit din portul Hohe Düne. La bord, anchetatorii au găsit ulterior urme ale unui explozibil despre care spun că ar fi „de grad militar şi capabil de a fi folosit sub apă”.
Acum, „Ştefan Marcu” este căutat de autorităţile de securitate germane, deşi identitatea sa nu a fost încă pe deplin clarificată. Danemarca, Suedia şi BKA-ul german desfăşoară investigaţii şi au refuzat să comenteze prelevându-se de secretul anchetei.

Sursa: national.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.