Revolutionarii l-au suspendat pe Maior din functie

Revolutionarii l-au suspendat pe Maior din functie

0 279

Dorin Lazar Maior a fost suspendat din functia de presedinte executiv al Blocului National al Revolutionarilor (BNR) de catre Consiliul National de Coordonare al BNR, care s-a intrunit sambata la Brasov, dat fiind ca Maior este a fost arestat preventiv la sfarsitul lunii decembrie sub acuzatia de santaj.


Potrivit lui George Costin, vicepresedintele BNR, conform articolului 4 din statutul asociatiei, orice ocupant al unei functii de conducere care este cercetat se suspenda pe perioada anchetei. Costin a tinut sa precizeze ca revolutionarii il sustin in continuare pe Maior pana ce justitia se va pronunta in acest caz.


Revolutionarii brasoveni au mai anuntat ca, pe perioada suspendarii, atributiile presedintelui BNR vor fi preluate de vicepresedintele asociatiei, George Costin.


Fostul deputat Dorin Lazar Maior a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in 28 decembrie, dupa ce fusese retinut, impeuna cu un complice, Ovidiu Tition si este cercetat pentru santaj.


Procurorii Serviciului Teritorial Anticoruptie Brasov au stabilit ca Dorin Lazar Maior si Ovidiu Tition au recurs, in lunile noiembrie si decembrie, la actiuni de intimidare fizica si psihica, inclusiv amenintari cu darea in vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societati comerciale.


Cei doi au fost prinsi in flagrant delict fiind acuzati de santaj. Maior si complicii sai ar fi cerut cate zece miliarde de lei vechi de la doi patroni de firme din Brasov, dupa ce acestia ar fi obtinut ilegal credinte de la o banca


?

Vineri, judecatorii Tribunalului Brasov au respins cererea fostului deputat PSD de punere in libertate sub supraveghere judiciara. Maior a cerut libertate pe motiv ca nu este vinovat si ca trebuie sa-si intretina familia, anuntand ca isi da demisia din toate functiile publice detinute, ca sa nu se banuiasca faptul ca ar influenta in vreun fel ancheta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.