Retrocedari fara limite

Retrocedari fara limite

0 261

Daca ar fi sa facem un clasament al cuvintelor si expresiilor favorite ale romanilor dupa 1989, pe langa tranzitie, neocomunism, SRL, denominare,? deconspirare si gripa aviara, in frunte se afla si retrocedarea, care urca vertiginos spre locul fruntas prin amploarea fenomenului.


Munti, paduri, luciuri de apa, toate se retrocedeaza grofilor, popilor, printilor, printeselor, majestatilor, descendetilor principilor din Moldova, Ardeal, Tara Romaneasca, Romania… Te miri cum de n-au aparut descendentii lui Gelu, Glat sau Menumorut…


Tara este retrocedata cu larghete oricui o vrea, fara reguli si discernamant: Predealul il ia familia Hohenzollern, Branul il ia familia Hohenzollern, o parte din Sinaia la fel, Sibiul il ia Biserica Evanghelica, padurile judetului Brasov, cele pe care nu le ia Hohenzollern le iau ungurii, acum aflam ca 5% din judetul Neamt i se cuvine familiei Sturdza: 5.309 hectare in masivul Ceahlaul, versantul de sud al muntelui, 2.512 hectare in masivul Raul Doamnei, 4.563 hectare in masivul Grintiesul, 2.563 hectare in masivul Stejarul, 4.866 hectare in masivul Bistricioara (Magura), 3.397 hectare in masivul Schitului, 1.064 hectare in masivul Bistra si 2.909 hectare in masivul Hangu.


Cum de s-au facut acesti oameni stapani pe niste forme de relief aparute pe suprafata globului cu mult inainte de prima maimuta inteligenta pe care ar putea-o revendica drept stramos?


Hai sa zicem ca pe vremea bunicilor lor s-ar fi plantat puieti in paduri, s-ar fi facut ceva lacuri artificiale, s-ar fi facut ceva lucrari agricole… Atunci de ce nu dam canalul Dunare-Marea Neagra familiei Ceausescu?


Se pare ca vanzarea tarii, mascata de umbrela retrocedarilor, este o obligatie asumata de papusile politice de la Bucuresti manipulate de te miri unde. Alta explicatie nu exista.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.