Reinvestire – Laura Codruta Kovesi!

Reinvestire – Laura Codruta Kovesi!

0 196

Multa lume se intreba de ce si cat va rezista Predoiu ca ministru? De la politicieni pana la lumea magistratilor toti au cerut demisia unui ministru care nu va ramane in istorie decat cu cea mai mare si grava criza in Justitie din istoria Romaniei. Raspunsul la intrebari este dat de ultima miscare de la varful Parchetului General.
Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, a semnat miercuri propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza un comunicat al ministerului. Propunerea va fi transmisa Consiliului Superior al Magistraturii in cursul acestei zile.
Potrivit procedurii, numirea Procurorului General se face de catre Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Conform prevederilor legale, mandatul Procurorului General este de trei ani, iar acesta poate fi reinvestit o singura data.

Laura Codruta Kovesi a fost numita Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 2 octombrie 2006, prin decret al presedintelui Traian Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.