Reguli noi pentru plaje

Reguli noi pentru plaje

0 218

Daca proiectul de lege promovat de Autoritatea Nationala pentru Turism intra in vigoare, cand vom mai merge pe litoralul romanesc ar trebui sa ramanem foarte surprinsi. Potrivit proiectului, pe toate plajele vor trebui sa existe salvamari din 300 in 300 de metri, posturi de prim ajutor la tot pasul si dotari ultramoderne pentru toate echipele de salvare.


Comunitatile locale vor fi obligate sa asigure serviciul de salvamar pentru toate plajele. In plus, va trebui sa cumpere si echipamentele necesare pentru salvamari. Barci cu motor, sky-jeturi, plute, statii emisie-receptie, paturi si truse de prim ajutor. Acestea sunt doar cateva dintre echipamentele care trebuie sa se regaseasca in orice loc de prim ajutor amplasat pe plaja.


Potrivit legii, acestea trebuie sa se afle la o distanta de maximum 3 kilometri – unul fata de celalalt – iar intre ele trebuie sa existe, din 300 in 300 de metri, posturi speciale pentru observatie. De asemenea, la fiecare astfel de post trebuie sa fie angajati cate doi salvamari. Acestia vor fi obligati sa poarte costume speciale: pantaloni scurti, tricou si sapca, rosii sau galbene. Din dotarea salvamarilor nu trebuie sa lipseasca nici costumele speciale pentru scufundari si tuburile de oxigen.


Nu oricine poate deveni, insa, salvamar. Noua lege spune ca pe langa o sanatate de fier atestata de un certificat medical, cazierul trebuie sa fie fara pata. Mai mult decat atat, sunt necesare cursuri speciale de scufundare. Dotarile echipelor de salvare trebuie asigurate din bugetele locale. In caz contrar, edilii locali risca amenzi cuprinse intre 10 si 20.000 de lei. Noua lege vizeaza si centrele de sanatate. Acolo unde va exista o piscina, va trebui angajat obligatoriu si un salvamar. Proiectul va ajunge pe masa Guvernului in cel mult doua saptamani.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.