Registru național al forței de muncă din străinătate

Registru național al forței de muncă din străinătate

1 58

  IDEI PENTRU POLITICIENI

Pote că este cazul să se creeze un registru național al forței de muncă din străinătate și prin înțelegeri internaționale, statul român să-și apere cetățenii care doresc să lucreze în străinătate iar contractele lor de muncă să fie întocmite în N plus unul exemplare din care unul să ajungă la ambasada României din țara de destinație astfel încât, după o viză primită de la ambasadă(obligatorie) oamenii să poată lucra, dar să se poată ști cu exactitate unde se află și ce muncesc. Înțelegeți că nici mie nu-mi place această cheltuială făcută din banii contribuabililor(ei nu au contribuit!), dar sunt și ei oameni cu bunele și cu relele lor.
Este condamnabilă atitudinea unora dintre ei de a avea comportamentul caprei râioase cu coada pe sus. Spun asta pentru că unul dintre ei(susținut de un cor de alți asemenea lui) prezenta la TV o casoletă cu cartofi prăjiți și o firptură și declama că aia este mâncare s-o mănânce porcii.
M-am revoltat pentru că eu îmi permit rar așa ceva și mai ales că plătesc pentru mâncare aia ,,pentru porci”.
Având grijă ca acești oameni să rămână cu forța în carantină de fapt protejăm restul populației.
Avem suficiente organe de informații și consider că este o ocazie unică de a se creea o bază de date care să cuprindă totul despre ei(Nume, prenume, serie acte, loc naștere, domiciliul stabil, numele părinților, frați, copii etc. unde a lucrat, ce a lucrat, locurile în care și-a desfășurat activitatea, ce venituri a obținut, cui a expediat sumele etc.
În acest fel ar putea fi făcută o radiografie amănunțită menită de a avea în vedere toate acțiunile antisociale(eventual) a acestora. Fișa individuală ar trebui să cuprindă și proprietățile dobândite în ultimii 10 ani precum și origine a sumelor care au dus la acele avuții.
Nu sunt adeptul unui stat polițienesc dar sunt măsuri radicale la situații ieșite din comun.
Toți aceștia s-au întors pentru că sursa lor de venit(ilegală sau nu) s-a oprit. Omenește, nu-i putem lăsa să crape de foame în propria țară.
Poate că ar fi cazul să redevină activă legea 18(a ilicitului) din vremea lui ceaușescu. În acest fel am pieptăna la greu hoții, proxeneții, șpăgarii, iar clasa politică s-ar subția considerabil!

Autor: Viorel Gongu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

  1. Măi panaramă
    Suntem cetățeni europeni în cadrul uniunii europene și domiciliem unde vrem noi în Europa așa că România nu trebuie neapărat să știe exact.
    Vezi libertatea de acces mișcare muncă la nivelul întregii comunități europene.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.