Reducerea fiscalizarii pe salariile din turism!

Reducerea fiscalizarii pe salariile din turism!

0 553
Asta cer Guvernului sefii Asociatiei  Nationale a Agentilor de Turism, pentru ca piata de profil din Romania sa devina concurentiala. In acest moment, potrivit datelor prezentate de ANAT, 80 % dintre agentii de turism fac evaziune pe salarii.
Peste 70% din cheltuielile unei agentii tour operatoare sunt reprezentate de cheltuieli de salarii. Reprezentii ANAT spun ca in acest domeniu evaziunea este de peste 80% ceea ce face ca piata sa nu fie corect concurentiala. Atfel spus, unele agentii de turism fac evaziune in domeniul salarizarii adica isi platesc salariatii la gri sau chiar la negru.
„Daca dau 1000 de lei net in mana salariu unui angajat conform legii trebuie sa platesc circa 800 de lei peste taxe si impozite cumulat la stat. Datorita faptului ca aceasta impozitare este mult peste ceea ce poate in acest moment economia romaneasca sau cel putin, asta este parerea noastra jucatorii nu aleg varianta corecta ci aleg o varianta intermediara, parte iti dau oficial parte iti dau in mana”, spune Lucia Morariu, primvicepresedinte ANAT.
Cei care fac evaziune in acest fel pot sa ofere apoi preturi mai mici, facilitati in plus clientilor si sa-i scoata de pe piata pe cei corecti. De aceea reprezentantii ANAT cer guvernului reducerea fiscalizarii pe salariile din turism. 
De asemenea tour operatorii care fac incoming, adica cei care aduc turisti straini in Romania, cer scutiri de TVA pentru aceste activitati. 
Reprezentantii ANAT au dat ca exemplu Bulgaria unde fiscalitatea pe contributiile din munca in turism este cu cel putin 30% mai mica decat in Romania.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.