Recital extraordinar al sopranei Marie Atger la Brasov

Recital extraordinar al sopranei Marie Atger la Brasov

0 224

Muzeul „Casa Muresenilor” gazduieste in aceasta dupa – amiaza un eveniment cultural deosebit pentru Brasov. Este vorba despre recitalul extraordinar al sopranei frantuzoaice, Marie Atger.
Este a doua oara cand cantareata vine la Brasov, aceasta sustinand un concert sustinut si organizat de Alianta Franceza si in luna noiembrie a anului trecut.
In 1986 si 1987, soprana Marie Atger este premiata la concursurile internationale de la Parma, Barcelona si Viena.
Apoi, va interpreta o serie de roluri destul de diversificate. Canta pentru o perioada de doua sezoane in piesa “Didona si Enea” a lui Purcell, avand rolul Didonei, sub regia lui Christophe la Teatrul de pe Champs Elysées.
Seria concertelor ei extraordinare abia acum incepe, cantand alaturi de formatii pentru muzica de camera (ansamblul Ars Nova, ansamblul Jean-François Paillard, etc) si da recitaluri acompanita de pianisti celebri in lumea muzicii de gen internationale: Andrei Vieru, Jeff Cohen, Billy Eidy, Bertrand Giraud, etc.
Soprana Marie Atger, premiata la concursuri internationale, a debutat la Festivalul din Aix en provence in „Noptile de vara” de H. Berlioz sub conducerea lui Philippe Bender. Marie Atger participa la crearea operelor unor compozitori contemporani, da concerte cu cvartete de corzi, cu formatii de muzica de camera si recitaluri in concerte cu orchestra. In ultimii ani se dedica predarii canto-ului prin cursuri individuale sau master class-uri.
Preda tehnici vocale descoperindu-le cursantilor pasiunea pentru lyric, pentru melodicitate, pentru lied sau pentru repertoriul contemporan.
Alaturi de Madjid Mohia si alti muzicieni, continua incercarile de a oferi muzica in locuri si regiuni greu accesibile sau unor persoane carora accesul la muzica le este ingreunat.
Incepand cu ora 17,00, Muzeul „Casa Muresenilor” Brasov si Alianta Franceza din Brasov, va invita la recitalul extraordinar al sopranei Marie ATGER (Franta).
La pian se va afla, ca intotdeauna, Madjid Mohia.
Intrarea este libera.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.