Războiul care refuză să se termine

Războiul care refuză să se termine

0 139

După ce Marea Britanie a oferit Ucrainei rachete Storm Shadow(200 bucăți dintr-un plan de 600), Franța oferă și ea un număr nedezvăluit de SCALP-EG(așa se numește Storm Shadow în Franța).
Culmea, partea franceză pretinde că nu alimentează Kievul cu arme care ar putea ataca Rusia în interiorul său deoarece nu se află în Război cu Rusia. Dar livrează rachete cu rază lungă de acțiune…
Franţa şi Italia livrează sisteme antiaeriene SAMP/T.
De asemenea, Franţa a obligat Grecia la un upgrade de avioane pentru a da Kievului avioanele luate de la greci.
Marea Britanie antrenează piloţii ucraineni pe F16 şi declară că sunt în căutare de ţări donatoare (v-am mai spus că şi România se va afla între acestea, aţi uitat?). Exemplele pot continua, dar n-am chef acum să inventariez toate armele pe care „Occidentul Colectiv” le transportă în Ucraina.
Chestiunea nu e atât de gravă pentru ruşi. Aceştia au demonstrat deja că pot da jos fără probleme Storm Shadow şi că pot ocoli antiaeriana ucrainean.
În ceea ce priveşte antiaeriana e de remarcat că S-300 e superior SAMP-T şi Patriot(are altitudinea maxima de 35 km, faţă de cei 25 ai celor două sisteme occidentale şi raza de acţiune de 200km faţă de 120 km cât au „vârfurile tehnologice” occidentale).
Se ştie bine că ruşii se tem cel mai mult de propriile dispozitive antiaeriene decât de cele occidentale, de aceea acum caută să distrugă din dispozitivele S-300 pe care le mai au ucrainenii. 
Partea spinoasă e însă alta.
Occidentul a crezut că Rusia va fi o pradă uşoară. Că ucrainenii vor reuşi să se apere şi vor provoca daune atât de grave armatei ruse încât ursul se va retrage în bârlog răpus. N-a fost aşa.
Conflictul s-a generalizat, fiind exportate arme din ce în ce mai sofisticate către Ucraina.
De fiecare dată occidentalii spun că „asta va fi lovitura finală” şi de fiecare dată se dovedeşte că s-au înşelat. Vor exporta şi avioane şi rachete şi tot ce le trece prin cap.
Ruşii fix asta aşteaptă. Cu cât mai multe exporturi, cu atât mai multă daună în tabăra occidentală. Ceea ce trebuie să vedeţi este că la fiecare upgrade occidental, ruşii au alternativa gata. 
Şi, să nu uit: mai e un jucător pe tabla de şah, China.
Pentru China Ucraina e absolut similară Taiwan-ului. Asta pentru că, atunci când spune Rusia, China spune de fapt fosta URSS, iar Ucraina era componentă a URSS, la fel cum înainte fusese componentă a Imperiului Rus.
Înfrângerea Rusiei ar însemna pentru chinezi o înfrângere simbolică şi a lor, iar asta n-o să lase să se întâmple niciodată.
Mai mult, după „pacificarea” Rusiei ar urma fără doar şi poate punerea cu botul pe labe a dragonului.
Iată de ce acest război pare a fi unul setat să nu se termine niciodată.
Sau, dacă se termină, finalul va fi cel al unei tăceri asurzitoare.

Autor: DAN DIACONU
Sursa: trenduri.blogspot.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.