Putin: America se împușca în picior

Putin: America se împușca în picior

0 98

Pe arena globală au loc schimbări fundamentale, iar tot mai multe state urmează un curs către întărirea suveranității naționale, să urmărească o politică internă și externă independentă, independentă și să adere la propriul model de dezvoltare. Cei care susțin unipolaritatea „se împușcă în picior” pentru că sunt obligați să se supună dictatelor, a afirmat președintele rus Vladimir Putin la Forumul Economic Eurasiatic care are loc la Moscova.
Nu este un secret pentru nimeni că oponenții noștri occidentali încearcă să convingă, diverse promisiuni, șantaj pentru a-i forța pe mulți dintre partenerii noștri să reducă cooperarea benefică cu Rusia, în timp ce nu le pasă deloc ce pierderi va aduce acest lucru statelor respective și popoarelor lor, „, a explicat Putin.
„Ei (Statele Unite ale Americii-n.red) Cu astfel de politici economice nu fac decât să întărească tendința descendentă a propriei lor dezvoltări – așa cum am spus, pur și simplu se împușcă în picior”, a susținut Putin.
Descentralizarea sistemului financiar global contribuie la depolitizarea economiei, a continuat Putin.
Rusia este pe cale de a reduce ponderea monedelor țărilor neprietenoase în reglementările reciproce și intenționează să lucreze și mai activ cu partenerii pentru o tranziție completă la monedele naționale.
Este important să coordonăm eforturile comune pentru a crea un astfel de nou sistem financiar global descentralizat”, a adăugat președintele.
O economie mondială descentralizată, în opinia sa, va fi „mai puțin dependentă de fenomenele de criză din acele țări care au încă un avantaj precum monedele de rezervă mondiale”

Sursa: FLUX 24.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.