PSD Brasov reclama lipsa unei strategii in turism

PSD Brasov reclama lipsa unei strategii in turism

0 285Deputatul brasovean Constantin Nita a criticat lipsa de implicare a autoritatilor romane in domeniul turismului. El a reclamat lipsa unei strategii de dezvoltare a turismului , care va impiedica accesarea de fonduri structurale in acest sector.


Aceeasi situatie se intalneste si la Brasov, este de parare deputatul, nemultumit si de faptul ca planul urbanistic al Poienii Brasov este realizat de un arhitect ganez si nu de unul brasovean.


Lipsa de strategii locale si zonale in turism este o realitate, multe judete trezindu-se in al 12-lea ceas si introducand in bugetul pe 2007 sume importante pentru studii, proiecte si lucrari in domeniul turistic. Intrebarea care se pune si la care ar fi bine sa reflecteze si PSD, mai ales organizatia judeteana Brasov, condusa de oameni din bransa, Otilian Neagoe si Constantin Nita, este de ce, atatia ani cat a fost la putere, PSD nu a elaborat strategii de dezvolatre turistica a tarii si in particular a judetului Brasov si cate initiative legislative au fost promovate in acest sens.


Lasand la o parte intrebarile fara raspuns, situatia turismului este intr-adevar jalnica. Oamenii bat mii de kilometri pentru a-si petrece vacantele in locuri, uneori mult mai urate decat cele oferite de Romania, dar unde serviciile turistice sunt de calitate si la preturi rezonabile. Daca cu pretul de cazare pentru doua zile in statiunea Mamaia, la trei stele, platesti 10 zile de cazare in Grecia, ghici ce aleg romanii?


Referitor la Municipiul si Judetul Brasov este chiar pacat sa nu le exploatam cum se cuvine. La nivelul Consiliului Judetean exista numeroase studii de prefezabilitate si fezabilitate care ar trebui sa se constituie intr-o baza pentru elaborarea unei strategii judetene.


Cat despre situatia din Poiana Brasov, legata de PUZ, George Scripcaru ii da replica lui Nita, aratand ca arhitecul care a intocmit PUZ-ul a fost selectat prin licitatie, pe principiul liberei concurente si a egalitatii de sansesi ?ca a fost consultat si Ordinul arhitectilor.?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.