PROTEST! Împotriva atitudinii iredentiste a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban

PROTEST! Împotriva atitudinii iredentiste a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban

1 246

COMUNICAT PROTEST
AL PARTIDULUI S.O.S. ROMÂNIA
FAȚĂ DE ATITUDINEA AROGANTĂ, SFIDĂTOARE, IREDENTISTĂ ȘI PROVOCATOARE A PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI, VIKTOR ORBAN

PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA consideră gestul premierului ungar Viktor Orban, de a purta un fular cu harta așa-zisei Ungariei mari, impardonabil și provocator, un act de sfidare la adresa României și poporului român, precum și instigare la segregare interetnică.
Gestul face parte dintr-o serie întreagă de fapte petrecute de zeci de ani, din ce în ce mai grave, care atentează la integritatea teritorială a României. Îi aducem la cunoștință dlui Viktor Orban că Ardealul sau Transilvania ESTE PĂMÂNT ROMÂNESC, MOȘTENIT ȘI LOCUIT CONTINUU DE MII DE ANI DE ROMÂNI, din timpuri străvechi, când ungurii încă nu ajunseseră în Europa.
Este incalificabilă tăcerea conducerii  României, mai ales că un pseudo-partid, în fapt o așa-zisă asociație ”culturală” UDMR se află la guvernare, încălcând Constituția României, acesta dictând politicienilor români incompetenți, politica de tăcere în astfel de cazuri, ceea ce constituie infracțiunea de înaltă trădare.
Considerăm că cea mai bună cale este respectul între două țări și popoare vecine care ar trebui să fie prietene, având în vedere că pe teritoriile statelor noastre trăiesc etnici de ambele părți, care nu ar trebui să fie instigați la ură, ci ar trebui să fie lăsați să trăiască în pace și armonie.
Ținem să îi reamintim dlui Viktor Orban, că oricând vom putea reitera gestul sergentului Iordan și căprarului Bivolaru din august 1919, când opinca românească a fluturat deasupra steagului maghiar pe Parlamentul din Budapesta, precum și faptul că au fost eliberați de către români. Pentru aducere aminte, Partidul S.O.S. România trimite premierului ungar Viktor Orban, o pereche de opinici identice cu cele care au fluturat pe Parlamentul Ungariei în anul 1919.
Mai mult, ținem să îi comunicăm faptul că atât timp cât ne vor respecta ca vecini suverani, independenți cu un teritoriu unitar și indivizibil, vom fi prieteni, dar în momentul în care vor mai îndrăzni să facă gesturi, chiar și simbolice, care să afecteze relațiile româno-maghiare, precum  și să aducă atingere chiar și simbolic teritoriului României, stat unitar, independent, suveran, liber și indivizibil, vor deveni dușmani ai poporului român și îi strigăm de acum: PE AICI NU SE TRECE!

PREȘEDINTE
DIANA IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.