Proiect pentru reabilitarea Gradinii Zoologice

Proiect pentru reabilitarea Gradinii Zoologice

0 234

Conducerea Primariei Brasov si-a amintit recent ca municipiul detine o Gradina Zoologica. Nu de alta, dar, de cativa ani, municipalitatea a alocat bani cu taraita, institutia fiind sub „obladuirea” saracacioasa a bugetului local, iar preocuparile administratiei municipiului s-au indreptat in cu totul alte directii. Astfel, ceea ce ar fi trebuit sa reprezinte o atractie tursitica a zacut ani la randul in paragina, iar animalele salbatice au suprvietuit in conditii improprii.?


Totusi, potrivit noilor promisiuni ale primarului Brasovului, George Scripcaru, in cateva luni, Gradina Zoologica Brasov si parcul aferent acestui obiectiv ar putea avea o noua infatisare, urmand sa intre intr-un proces de modernizare. Conducerea Primariei a discutat despre acest proiect cu unul dintre tinerii arhitecti brasoveni, respectiv Sisak Tomas.


?


Investitie de 8 milioane de euro


?


Sisak a prezentat reprezentantilor municipalitatii proiectul, precum si necesarul de fonduri pentru realizarea investitiei. Cuantumul amenajarilor care trebuie efectuate, potrivit noilor reglementari europene, este in valoare de 8 milioane de euro. Cu acesti bani se va terasa Gradina Zoologica si se va mari suprafata alocata fiecarui exemplar in parte. In plus, se are in vedere construirea unui nou tunel de vizitare si a noi spatii de cazare pentru animale. Din planul reabilitarii Gradinii nu a fost omisa nici pietruirea si pavarea aleilor. De asemenea, se va inlocui si mobilierului urban. Numai ca, pana cand proiectul va fi pus in practica trebuie gasita sursa de finantare.


Gradina Zoologica are o suprafata de noua hectare, fiind expuse 27 de specii de animale si 19 de specii de pasari.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.