Programul social „Bani de liceu” continua si anul acesta

Programul social „Bani de liceu” continua si anul acesta

0 223

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului continua si in acest an scolar programul social „Bani de liceu”. Ajutorul se acorda pe baza de cerere, formulata de elevi cu autorizarea reprezentantilor legali, inregistrata pana la data de 1 octombrie 2007, la unitatea de invatamant la care acestia sunt inscrisi.


Mai mult, urmare a modificarii aduse in sedinta de Guvern de miercuri, 12 septembrie, HG nr. 1488/2004 privind derularea programului „Bani de liceu”, de acest ajutor vor beneficia si elevii aflati in anul de completare. Pana in acest an, sprijinul financiar in cuantum de 180 de lei lunar se acorda elevilor care frecventau liceul sau scoala de arte si meserii, cursuri de zi.


Beneficiarii acestui program sunt elevii care se afla in intretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie, realizat in ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 150 lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie sociala ori aflati sub tutela/curatela in aceleasi conditii de venit. Bugetul alocat pentru anul scolar 2007 – 2008 este de peste 250 milioane RON.


?


Situatii speciale


O alta noutate o reprezinta faptul ca, in cazul unor situatii speciale, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant au obligatia sa sesizeze Inspectoratele de Politie si autoritatile administratiei publice locale, in vederea cercetarii si verificarii acestora. Astfel, in cazul in care exista sesizari scrise privind depunerea unor declaratii false referitoare la nivelul venitului brut lunar, comisiile vor anunta Inspectoratul de Politie, vor bloca acordarea ajutorului financiar si vor intreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.


In anul scolar precedent, numarul total al beneficiarilor (104.474) a coincis cu cel al cererilor depuse la nivel national, sprijinul financiar lunar de 180 RON fiind acordat tuturor solicitantilor care au indeplinit conditiile prevazute de lege.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.