Prognoza meteorologilor : zăpada nu va veni prea curând!

Prognoza meteorologilor : zăpada nu va veni prea curând!

0 151

Deși lumea și, în special, amatorii sporturilor de iarnă, așteaptă zăpada, care încă nu a ajuns în România, chiar dacă am depășit mijlocul iernii calendaristice, se pare că acest lucru nu se va întâmpla prea curând…Astfel, ANM a furnizat unele detalii, legate de săptămânile viitoare dar și despre apariția zăpezii în țara noastră.
În săptămâna 23 ianuarie 2023 – 30 ianuarie 2023, temperaturile vor continua la fel de ridicate ca și în perioada anterioară, fiind în continuare neobișnuite pentru acest moment al anului. Din punct de vedere al regimului pulvometric, acesta va fi excedentar în sud-vestul țării. De asemenea, va ploua ăn cantități mai mici, mai ales în zonele de nord-vest.
În prima săptămână din luna februarie, respectiv perioada 30 ianuarie 2023 – 6 februarie 2023, temperaturile se vor apropia de valorile normale pentru această perioadă. Excepție ar putea să facă zonele extracarpatice, unde valorile ar putea să fie mai ridicate, iar cele coborâte se vor înregistra în zonele de munte.
În cea de-a doua săptămână, 6 februarie 2023 – 13 februarie 2023 se vor înregistra temperaturi medii care se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului, valabile penru întreaga țară. Regimul pulvometric va fi deficitar în jumătatea de sud-vest a țării. În restul zonelor, acesta va fi apropiat de normal.
În săptămâna 13 februarie – 20 februarie 2023, vremea va continua cu temperaturi apropiate de valorile normale pentru ultima lună de iarnă din an în întreaga țară. În ceea ce privește precipitațiile, cantitatea înregistrată va fi normală în întreaga țară pentru acest interval.
Ninsoarea se lasă așteptată în țara noastră, astfel că până în acest moment, românii nu au avut ocazia să se bucure de iarnă. Meteorologii au anunțat când va veni zăpada, spunând că șansele ca acest lucru să se întâmple în luna ianuarie sunt foarte mici. Cu toate acestea, există șanse mai ridicate ca acest lucru să se întâmple în luna februarie, când temperaturile se vor apropia de cele normale.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.