Profesorul roman Liviu Librescu un erou!

Profesorul roman Liviu Librescu un erou!

0 203

Profesorul roman Liviu Librescu un erou!


Reverberatiile tristului eveniment de la colegiul din Virginia continua sa faca ocolul planetei. Profesorul roman Liviu Librescu a fost impuscat in timp ce inceca sa-si salveze studentii. Criminalul l-a impuscat pe batranul profesor prin usa pe care o blocase ca sa le permita celor din sala de curs sa sara pe fereastra.


Liviu Librescu, originar din Ploiesti, este unul din supravetuitorii Holocaustului, ?a terminat Institul Politehnic din Bucuresti la inceputul anilor ’50, a lucrat in mediul didactic si in cercetare. In anul 2000 a primi titlul de doctor honoris causa decernat de Universitatea Politehnica Bucuresti pentru merite deosebite.


A emigrat impreuna cu sotia sa in Israel in anul 1978, dupa care s-a stabilit in SUA. Profesorul Liviu Librescu, in momentul tristului evenimet, se afla in statele Unite ale Americii de peste 20 ani, ?avea 77 ani si o cariera stintifica si didactica de exceptie.


Liviu Librescu a publicat numeroase articole si studii de inginerie mecanica, a obtinut zeci de premii si titluri onorifice. Din cate s-a spus, de catre americani, la Virginia Tech, va ramane pentru totdeauna un etalon, pentru ca este profesorul cu cele mai multe lucrari publicate din istoria universitatii americane.


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a dat publicitatii un comunicat in urma atacului de la Virginia Tech University.


“Am fost deosebit de intristati la aflarea vestii privind decesul tragic al profesorului Liviu Librescu. Nascut si educat in Romania, domnul Librescu a fost profesor de inginerie si mecanica la Universitatea Politehnica din Blacksburg, Virginia. Profesorul Librescu a fost o personalitate eminenta in domeniul sau de activitate, precum si un adevarat simbol al legaturilor stranse dintre statele noastre. In anul 2000 a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea universitatii la care a studiat, Universitatea Politehnica Bucuresti. De-a lungul anilor, profesorul Librescu a influentat viata a numerosi tineri si conform informatiilor existente, el si-a sacrificat ieri viata, incercand sa-si protejeze studentii. Doresc sa le multumesc romanilor pentru sprijinul acordat in urma tragediei ingrozitoare care a avut loc ieri in statul meu natal. In calitate de locuitor al statului Virginia si de cetatean american, am fost socat si impresionat de acest act nesabuit. Gandurile noastre se indreapta catre familiile victimelor, precum si catre Universitatea Politehnica si comunitatea din Blacksburg, Virginia” – se arata in comunicatul ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Nicholas Taubman.


La aceste frumoase cuvinte nu se mai poate adauga decat – vesnica recunostinta!


?


Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.