PRM, PC si PSD, pro suspendare

PRM, PC si PSD, pro suspendare

0 208

Cu doua zile inaintea votului asupra suspndarii lui Basescu, partidele si-au precizat pozitia pe care o vor aopta la sedinta de joi a Parlamentului.


?


Senatorii si deputatii Partidului Romania Mare au decis marti, in unanimitate, sa voteze pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, a anuntat liderul Corneliu Vadim Tudor. Potrivit presedintelui PRM, din cei 47 de parlamentari ai partidului au fost prezenti la sedinta de marti 39. „Mai mult ca sigur joi va fi un vot zdrobitor in favoarea suspendarii”, a spus Vadim.


?


Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat ca PC va vota pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu si a asigurat ca parlamentarii conservatori vor vota in consecinta. „In problema suspendarii nu vreau sa existe nici un fel de dubiu. Ramanem consecventi. Vom vota pentru suspendare. Eu nu cred ca se va pune problema, in privinta supendarii, ca parlamentari ai PC sa voteze altfel altfel decat a decis Biroul Politic al partidului”, a sustinut Voiculescu.


?


Pesedistii s-au declarat, clar, in mai multe randuri, in favoarea suspendarii.


?


In schimb, udemeristii nu au luat nicioa hotarare sigura la nivel de partid. Parlamentarii UDMR vor vota la suspendarea presedintelui „dupa propria convingere”, a anun?at presedintele Uniunii, Marko Bela. Acesta a spus ca la reuniunea grupurilor parlamentare ale UDMR s-au formulat o critici clare fata de atitudinea lui Basescu, critici pe care UDMR intentioneaza sa le exprime in cursul dezbaterilor din Parlament.


?


Liberalii au amanat decizia. Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, si-a anulat intalnirea pe care urma sa o aiba, marti, la Palatul Parlamentului, cu parlamentarii liberali pe tema suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, una din cauze fiind intarzierea motivatiei Curtii Constitutionale pe aceasta tema. Este posibil ca intalnirea premierului cu grupurile PNL de la Senat si Camera Deputatilor sa aiba totusi loc, miercuri, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.