Prin programe guvernamentale au intrat în Județul Brașov aproximativ 3,5 miliarde lei

Prin programe guvernamentale au intrat în Județul Brașov aproximativ 3,5 miliarde lei

0 34

O veste bună ne aduce fostul președinte al CJ Brașov, actualul ministru la „Dezvoltare” Adrian Vestea – unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Braşov au atras, pe diferite programe naţionale guvernamentale, aproximativ 3,5 miliarde lei. Valoarea a fost comunicată într-o conferinţă de presă susținută de ministrul Adrian Veştea, la sfârșitul săptămânii trecute, fără să nominalizeze perioada în care s-au făcut finanțările.
„PNDL 1 şi PNDL 2 fiecare au un grad de implementare extrem de serios, vorbim de o sumă alocată pe parcursul anilor de 937.515.000 lei, din care au fost decontaţi 722.428.000 de lei şi avem un rest de decontat de 215 milioane de lei. Practic, avem 165 de obiective, din care 96 au fost deja recepţionate şi sunt în exploatare, ale căror beneficiari sunt unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Braşov.
Pe programul naţional de investiţii „Anghel Saligny”, care se adresează în special proiectelor de infrastructură – apă-canalizare, drumuri, poduri şi avem şi o secţiune pentru introducerea gazului metan – din judeţul Braşov au fost depuse 167 de proiecte, dintre care au fost eligibile 93, iar valoarea totală a acestora este 887.762.000 de lei, deci aproape cât cele două programe anterioare.(…)

Avem 44 de proiecte care deja sunt contractate, în valoare de 486 de milioane de lei”, a afirmat Veştea.
El a precizat că în judeţul Braşov au fost depuse, pe programul „Anghel Saligny” componenta privind infrastructura de gaze naturale, un număr de 14 proiecte, în valoare de 141 de milioane de lei.
În ce priveşte programele cu fonduri europene derulate prin minister, Veştea a menţionat că pe PNRR au fost semnate deja 107 contracte de către primari din judeţul Braşov.
Avem în subordine mai multe programe pe fonduri europene şi mă refer în special la cele de pe PNRR, unde, pe cele trei componente destinate autorităţilor publice locale, avem 107 contracte care sunt deja semnate, valoarea acestora fiind de 796 milioane de lei”, a precizat Veștea.
Totodată, acesta a menţionat că, la nivelul judeţului există 21 de proiecte derulate prin CNI, aflate în diverse stadii de implementare, cu o valoare de 1,11 miliarde de lei, precum şi proiecte ce vor fi realizate prin ANL sau prin Agenţia Naţională de Cadastru. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.