Prima zi de …cort

Prima zi de …cort

0 191


Asteptata cu emotie de boboci dar si de elevii mai mari, prima zi de scoala s-a dovedit a fi in realitate prima zi de …cort, sau chiar de grajd. E drept ca pe la noi unii si-au facut un titlu de mandrie din vocatia satrei si-a comportamentului bovin, dar nici chiar asa! Sa iti petreci cea mai importanta zi din viata de scolar si sa-ti etalezi funditele si ghiozadnul cu Pokemoni si Barbie sub panza cortului, pe motiv ca scoala sta sa cada mi se pare socant, cu atat mai mult cu cat atat ministerul invatamantului cat si primarii s-au incurcat in fonduri pentru reparatii precum cateaua-n coada. Ca s-au dat bani, ca nu s-au dat, ca s-au dat tarziu, ca n-au stiut primariile sa acceseze sistemul electronic de licitatii, ca n-au fost amatori, ca nu stiu ce…


Ce s-a intamplat in acest an cu pregatirea anului scolar este emblematic pentru ce se intampla in tara in general. Pana cand o hartie nu face plosnite in minister nimeni n-o semneaza, pentru o plata se fac o mie si una de demersuri (si ce usor se scurg miliardele in buzunarele primitoare ale clientilor fideli ai fondurilor publice), sunt in tara asta primari care nu se stie de ce nimeresc tot alaturi de Primarie, la alta institutie onorabila, carciuma si nu ies de-acolo decat dupa 8 ore intregi, programul e program, sunt in tara asta functionari care se sfiesc sa completeze niste casute intr-un chestionar ori sa anunte o licitatie si daca la toate astea adaugi galceava politica ai doua variante: sa te intrebi oare cum s-ar misca treburile cu Kalasnikovul pe la ceafa unora ori sa te bucuri ca anul scolar n-a inceput intr-o latrina cu valuri a la jacuzzi, cine stie cine ar fi deschis gura accidental!


Ba chiar ma intreb, daca in conditiile in care in unele zone din tara si transportul scolarilor la unitatile de invatamant este chiar o problema, n-ar fi oportun sa se puna la dispozitia micutilor niste carute cu coviltir, e in tendinta, ori sa fie indemnati parintii sa-si amenajeze o gospodarie mobila pe langa scoala…pardon, cort.


Cat despre caiete…hm, poate le-o veni unora in minte ca-i mai ecologic sa se invete alfabetul cu batul in glod, nu mai tai ditamai padurea pentru niscaiva hartii, e suficient un vreasc!Si un par pentru anumite spinari!


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.