Prima scoala de faiantari si zugravi din Europa de Est

Prima scoala de faiantari si zugravi din Europa de Est

0 251

Luna noiembrie aduce la Brasov un eveniment cu totul si cu totul inedit. Este vorba despre prima scoala de meserii din Romania, dar si din Europa de Est, bazata pe sistemul de educatie dual.
Fundatia „Dr. Iuga de Saliste” este cea care a infiintat aceasta scoala de meserii. Concret, sistemul dual presupune ca elevii sa fie ucenici trimisi de firmele la care sunt angajati. Aici ei sunt pregatiti timp de 11 saptamani, in fiecare an scolar, iar in rest, sa lucreze la firmele angajatoare. Scoala de la Brasov va avea clase de parchetari (montatori pardoseli din lemn) si linolisti (montatori pardoseli elastice). Cursurile vor incepe in luna noiembrie a acestui an avand ca “specializari” dulgheri, faiantari, mozaicari si zugravi.
Vicepresedintele Fundatiei „Dr. Iuga de Saliste”, Marius Filipascu, a declarat pentru presa brasoveana ca, deocamdata, se actioneaza pentru obtinerea tuturor autorizatiilor de functionare, iar sediul scolii va fi in cadrul Colegiului National Tehnic de Constructii si Arhitectura „Christian Kertsch” din Brasov. Perioada de pregatire a cursantilor va fi de trei ani, iar costul unui an de invatamant este de 1.500 de euro, in care intra masa si cazarea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.