PRESEDINTELE SENATULUI SOLICITA OFICIAL DEMITEREA CODRUTEI KOVESI SI LIVIEI STANCIU

PRESEDINTELE SENATULUI SOLICITA OFICIAL DEMITEREA CODRUTEI KOVESI SI LIVIEI STANCIU

0 475

Mai mulți parlamentari, cu cap de listă Călin Popescu Tăriceanu, îi solicită într-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis să le înlăture „prin demitere ori demisie” pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe sefa Înaltei Curți, Livia Stanciu, pe care le acuză că ocupă „în mod nedemn” funcțiile.
Tăriceanu și ceilalți parlamentari îi cer presedintelui Iohannis „înlăturarea” lui Kovesi și a Liviei Stanciu după dramaticul episod Mariana Rarinca, femeia acuzată că a șantajat-o pe șefa instanței supreme, a fost achită definitiv de judecători.
Președintele Senatului o acuză pe Laura Codruța Kovesi că a arestat-o preventiv pe nedrept pe pe femeie în urma unui „denunț calomnios” al șefei Înaltei Curți.LAURA CODRUTA KOVESI pvb
Totodată, Tăriceanu sugereaza presedintelui Iohannis să solicite CSM începerea unei anchete disciplinare pe numele celor două.
Scrisoarea adresată președintelui Iohannis este semnată de Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghișe, Nicolae Nasta.
Ca presedinte al Senatului, C.P.Tariceanu acuza faptul ca sefa DNA practic a generat a arestatarea preventiva pe nedrept pe Mariana Rarinca in urma unui „denunt calomnios” al Liviei Stanciu, pentru ca ulterior sa fie declarata nevinovata de instantele de judecata. Mariana Rarinca a stat 6 luni nevinovată în arest preventiv.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.