Presa Moscovita: Voronin i-a obosit pe moldoveni

Presa Moscovita: Voronin i-a obosit pe moldoveni

0 207

Regimul lui Vladimir Voronin i-a obosit pe toti intr-atat incat liderii celor patru partide democratice nici nu au dorit sa se angajeze in dialog cu PCRM privind crearea unei eventuale coalitii largi de guvernare. Alianta pentru Integrarea Europeana, constituita dupa alegerile din 29 iulie de cele patru partide de opozitie, are ca obiectiv excluderea regimul autoritar si familial al liderului comunist Vladimir Voronin.

Informatiile au aparut in cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta, care analizeaza situatia din Republica Moldova „dupa ce comunistii au pierdut puterea”. Liderii politici din noua coalitie liberal-democrata intentioneaza sa-l excluda pe Vladimir Voronin din toate functiile de conducere, continua cotidianul moscovit, citat de Jurnal de Chisinau.

Jurnalistii rusi admit ca Vladimir Voronin are sanse sa isi pastreze functia de presedinte al Republicii Moldova, dar numai daca Parlamentul nu va putea sa aleaga un nou presedinte. Presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat pentru publicatia de la Moscova ca deputatii coalitiei vor sa se revina la alegerea directa a presedintelui de catre popor, in cazul in care nu se va putea alege un presedinte cu ajutorul a 8 parlamentari comunisti.

Exista, asadar, posibilitatea ca de la anul moldovenii sa isi aleaga presedintele prin vot direct. Este singura sansa ca Republica Moldova sa iasa din criza, a precizat Lupu pentru Nezavisimaia Gazeta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.