Preotul Prof. Dr. Vasile Oltean a primit diploma de Cetățean de onoare...

Preotul Prof. Dr. Vasile Oltean a primit diploma de Cetățean de onoare al Municipiului Brașov

0 167

La Centrul Cultural Apollonia Hirscher, primarul Allen Coliban i-a înmânat preotului Prof. Dr. Vasile Oltean diploma de Cetățean de onoare al Municipiului Brașov, pentru activitatea sa de filolog, muzeograf, profesor și teolog.

Acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Brașov preotului Vasile Oltean a fost aprobată de Consiliul Local în sedința din 28 februarie.

Preotul prof. dr. Vasile Oltean a condus timp de aproape jumătate de secol Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului și a lucrat la muzeul acesteia, unde a scos la iveală și a tradus zeci de mii de documente unice în lume. El și-a dedicat o bună parte din viață promovării muzeului, în care se află cea mai bogată colecție de documente vechi românești, peste 30.000, alături de 6.000 de cărți vechi. Cu ajutorul său, Muzeul Prima Școală Românească a devenit un important punct de atracție turistică pentru Brașov și a adus un aport important la dezvoltarea comunității culturale locale. Preotul Vasile Oltean are o activitatea impresionantă ca  filolog, muzeograf, profesor și teolog, iar activitatea publicistică acoperă peste 1.000 de articole în reviste de specialitate și publicații din țară, studii, volume de cercetare axate mai ales pe tradițiile și limba românească din Șcheii Brașovului.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.