Ponta garanteaza Olimpiada de Tineret 2020 de la Brasov

Ponta garanteaza Olimpiada de Tineret 2020 de la Brasov

0 788
Guvernul Romaniei s-a angajat in fata Comitetului Olimpic International sa garanteze financiar organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2020. Premierul Victor Ponta, primarul George Scripcaru, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo si presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman au fost prezenti la videoconferinta cu reprezentantii forului de la Lausanne. Brasovul este in competitie pentru organizarea Olimpiadei tocmai cu orasul in care se afla si sediul CIO.
Pentru ca Brasovul sa poata castiga competitia cu orasul elvetian Lausanne, municipalitatea trebuie sa mai amenajeze o arena pentru curling, un patinoar pentru antrenamentele echipelor de hochei si o rampa de halfpipe, pentru acrobatii pe schiuri. Organizatorii cunosc deja locatiile in care vor fi amenajate toate aceste obiective iar forul de la Lausanne a cerut garantii guvernamentale in cazul in care Brasovul si localitatile in care se vor desfasura competitii nu vor putea acoperi intreaga suma de 72 de milioane de dolari, necesara bunei desfasurari a Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret din 2020. Au fost detaliile perfectate ieri, la Primaria Brasov, dupa o videoconferinta organizata cu oficialii CIO de la Lausanne, la care a participat si premierul Victor Ponta.
Daca Guvernul s-a angajat sa garanteze financiar organizarea competitiei si va face lobby pentru alegerea Brasovului, autoritatilor locale le revine sarcina punerii la punct a infrastructurii.
Tot la Brasov se va amenaja al doilea patinoar, pe care sa se antreneze echipele de hochei. Acesta va fi construit langa cel existent in Parcul Sportiv, pentru ca instalatia de racire le poate deservi pe amandoua. In Poiana Brasov va fi o rampa de halfpipe iar celelalte baze sportive exista deja.
Dupa ce a organizat aceeasi competitie, insa doar la nivel european, in 2013, Brasovul si-a propus sa treaca la nivelul superior prin intrecerile mondiale, pentru ca in viitor sa poata ajunge la organizarea unei Olimpiade de Iarna. Alegerea intre Lausanne si Brasov se va face in 31 iulie, la Kuala Lumpur.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.