Politia Locala, doar daca sunt bani!

Politia Locala, doar daca sunt bani!

0 175

Politia locala ar urma sa inlocuiasca politia comunitara, fiindu-i rezervate atributii mai multe decat aceasta din urma. Spre exemplu, politistii locali vor putea sa-i ajute pe cei rutieri in dirijarea traficului.
„Vom avea doua tipuri de politisti in Romania: cei din Politia Locala si cei din Politia Nationala”, anunta ministrul Internelor, Dan Nica, in luna aprilie. Insa recent, ministrul Nica a venit cu o precizare importana: Legea Politiei Locale nu prevede alocarea unor sume de la bugetul de stat pentru finantarea acestui tip de politie.

Vrabie: Acolo unde nu sunt fonduri, nu va exista politie locala Acest lucru inseamna ca schimbarea Politiei comunitare in Politie locala – asa cum prevede proiectul legislativ – se va face pe banii autoritatilor locale. Asadar, numai acolo unde primariile au fonduri va exista politie locala.
In principiu, Legea Politiei Locale va trece de Parlament, urmand sa fie promulgata de presedinte pana la sfarsitul anului. Spunem „in principiu” pentru ca, dupa cum admite, la Realitatea FM, secretarul de stat din Ministerul Internelor, Catalin Vrabie, nimic nu este sigur in aceasta privinta.
Practic, infiintarea Politiei Locale nu va modifica foarte multe in ceea ce priveste securitatea localitatilor din Romania, asa cum reiese dintr-o precizare facuta, la Realitatea FM, de presedintele Asociatiei Comunelor, Emil Draghici.
Potrivit lui Draghici, politie locala va exista in toate municipiile si in 90% dintre orase, dar numai intr-o cincime din comunele tarii.

Sursa: Realitatea TV

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.