PNL: PSD=PD-L

PNL: PSD=PD-L

0 219

Liberalii sustin ca intre democrat-liberali si social-democrati nu exista nicio diferenta de fond, singura lor preocupare fiind „jocul de imagine, demagogia exacerbata si dorinta de a ramane la guvernare prin acceptarea oricaror compromisuri”.
Astfel, PNL critica decizia Coalitiei de a renunta la constituirea unor comisii parlamentare in cazurile ministrilor Berceanu si Andronescu, aceste cazuri nefiind unicele vizate, lista celor anvizajeati de liberali fiind relativ lunga.
In viziunea liberalilor, parteneriatul social-democratilor cu PD-L „continua sa functioneze foarte bine atunci cand este vorba de ascunderea adevarului. Ultimele declaratii ale social-democratilor demonstreaza ca PSD nu este interesat in mod real de modul in care este cheltuit banul public”, se arata in comunicatul PNL.
Nu stiu in ce masura este corecta o asemenea critica destul de dura, dar, in momentul de fata si cu FMI-ul pe cap, cred ca nu ar fi fost oportun un scandal de proportii in Coalitie. Liberalii nu trebuie sa dispere, Coalitia cu greu va rezista si pana la alegeri, daramite dupa aceea.
Din pacate pentru ei, liberalii au fost extrem de pretentiosi la formarea coalitiei de guvernare, dupa alegerile din noiembrie 2008, astfel ca au trebuit sa se multumeasca in aceasta postura din Opozitie. Daca ar fi fost mai maleabili, ar fi putut fi ei intr-o combinatie PSD – PNL si poate tara ar fi dus-o ceva mai bine.
Insa, e drept, fiind in Opozitie, sunt obligati sa traga in orice le iese in cale, ca un grup de comando disperat sa-si rezolve treaba si sa plece acasa cu elicopterul salvator.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.