PIRATUL CU BANDANA ramane la celebritatea desenelor animate!

PIRATUL CU BANDANA ramane la celebritatea desenelor animate!

0 591
Cu ceva vreme in urma Ion Iliescu l-a caracterizat intocmai si cu mare intuitie pe ultimul locatar de la Cotroceni: nimeni nu-i va face atata rau lui Basescu, decat „reuseste sa si-l faca singur. Mai ales dupa atacul murdar si nedrept de acum 2 ani impotriva dr. Arafat opinia publica romaneasca s-a indepartat definitiv de T. Basescu, care s-a prabisit definitiv in sondaje. Deci problema fostului presedinte nu este azi cartea Adrianei Saftoiu, ci propria insistenta de a arata un alt Traian Basescu decat cel cunoscut.
Nimic nu poate sa-i faca un rau mai mare, decat Traian Basescu si-l face siesi de la iesirea din mandat incoace. Incoerenta si degringolada sa, uneori deliranta, a ajuns greu de urmarit si de inteles, schimbarea in rau evidenta pentru orice om de buna credinta…anuntand episoade si mai grave.
Nici cel mai mare inamic al sau nu va putea sa-l decupleze de imaginea catastrofala a presedintelui mai bine decat reuseste de unul singur. Prin tot comportamentul sau din ultimele luni, fostul presedinte ni-l arata pe  Traian Basescu, cel despre care  speram sa-l vedem cat mai rar la fata. De pilda, daca avea minte si mai ales CARACTER, Basescu ar fi fost util in opozitie, mai ales acum, cand adversarii puterii sunt atat de slabi si de debusolati. Din pacate insa, cu  un Traian Basescu,ca un golanas batran, atarnat de gatul Elenei Udrea ce il manipuleaza ca pe un catzelandru in calduri, chiar nu foloseste la mare lucru opozitiei.Acest Basescu loveste cu barosul propria statuie (daca cei 5-7% i-ar ridica-o…) pana cand, intr-o buna zi, nu mai ramane mare lucru din ea. Plus ca din urma il prind, la fel ca pe multi alti politicieni, demonii trecutului despre care credea ca i-a ingropat definitiv. 190220101625.2Aici nimeni nu va putea sa-l apare, decat avocatii, platiti cu ora, tocmiti de la barou sau din presa. Poate ca inca  cei zece ani petrecuti la Cotroceni nu vor putea fi redusi  la cateva scene frivole (doar atat a retinut presa dintr-o carte infinit mai complexa) sau anulati de un fost presedinte hotarat sa se sinucida politic.
Ce ramane din mandatul lui Traian Basescu?
In primul rand, un lung sir de erori, pentru ca a lasat institutional destule lucruri nefacute in urma sa. Acestea din urma risca sa le compromita de unul singur, nu prin gura altora. Poate ca publicul nu crede chiar tot ce spun altii despre el, dar cu siguranta crede ce vede si aude. Apoi, Traian Basescu se iluzioneaza crezand ca-si apara mandatele prin intermediul unor scribi de cea mai proasta calitate umana. Acestia l-au torpilat cand era presedinte avand exact credibilitatea de care se bucura azi, cand il apara. Adica minuscula. Istoria are un filtru ciudat in a retine doar faptele cu adevarat importante, de a stabili cu precizie marimea statuii…daca exista ! Iar aceasta nu prea depinde nici de scribii zilei, dar poate tine cont de dorinta candidatului la un loc intre paginile ei de a-si arunca in aer edificiul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.