Pesedistii se grabesc sa i-o coaca lui Basescu

Pesedistii se grabesc sa i-o coaca lui Basescu

0 274

Un scandal mai de amploare au asteptat pesedistii ca sa poata intreprinde impotriva lui Basescu ceva care sa aiba si sorti de izbanda. Iar povestea biletului a picat numai bine. Si, chiar daca „cardul de birou” este scris de mana lui Tariceanu, parca tot mai multe voci acuzatoare sar impotriva presedintelui decat a premierului. In plus, joi seara a aparut si documentul prezentat de Dan Voiculescu, pe care apare scrisul lui Basescu, care ii solicita fostului ministru al Economiei si Comertului sa intervina pentru o anumita firma.


Drept urmare, PSD a anuntat ca va declansa procedura de suspendare din functie a sefului statului. Liderul PSD, Mircea Geoana, a precizat ca social-democratii cer ca Basescu si Tariceanu sa demisioneze din functii, iar justitia sa se autosesizeze in legatura cu acuzatiile pe care acestia si le-au adus. Geoana a mai spus ca PSD va declansa in Parlament si procedurile de „demitere” a premierului Calin Popescu Tariceanu. Liderul PSD a apreciat ca o „larga majoritate” din Parlament ar vota in acest sens.


Intrebat daca PSD va initia o motiune de cenzura, Mircea Geoana a raspuns: „Motiunea de cenzura este o varianta pe care o pregatim”. El a precizat ca social-democratii vor declansa intai procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, intrucat aceasta nu depinde de convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara. Presedintele PSD a anuntat ca, pana la convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara sau in sesiunea care incepe la 1 februarie, social-democratii vor avea consultari intense cu toate partidele parlamentare. „Sa ne gandim nu numai daca si cand pleaca premierul Tariceanu, ci ce punem in loc”, a adaugat Geoana, referindu-se la consultarile cu partidele parlamentare.


?


Insa, s-ar parea ca pesedistii se vor bucura numai de sprijinul sigur al PRM-ului. Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat ca sustine, ca solutie pentru iesirea din actuala criza politica, un guvern minoritar liberal, condus de Calin Popescu-Tariceanu. UDMR-ul a anuntat ca nu va sustine demersul social-democratilor, democratii, se intelege, nu vor vota ceva impotriva lui Basescu si, se pare ca nici liberalii nu vor fi de partea social-democratilor.

Vicepresedintele liberal Ludovic Orban a declarat ca initierea, de catre PSD, a unei proceduri de suspendare a presedintelui Traian Basescu pare mai degraba o gluma. „Mi se pare o gluma initierea procedurii de suspendare a presedintelui. Nu cred ca exista motive temeinice pentru a declansa o procedura care este extrem de grava pentru un stat democratic. Nefiind deloc un simpatizant al lui Traian Basescu, pozitia mea este cat se poate de obiectiva”, a subliniat Orban. El a afirmat ca PSD s-a grabit cu initierea procedurii, incercand „sa se trezeasca din letargia in care a stat timp de doi ani si in care a facut jocuri cu Traian Basescu”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.