Patriarhul Romaniei a fost ieri pentru prima data la Brasov

Patriarhul Romaniei a fost ieri pentru prima data la Brasov

0 201

Pentru prima data de la inscaunare, Patriarhul Romaniei a fost in vizita de lucru la Brasov.
El si-a inceput vizita in Transilvania la invitatia IPS Laurentiu Streza, in urma cu o saptamana.
Vineri, acesta s-a deplasat la Prima Scoala Romaneasca, iar, in drumul sau, s-a oprit la inaugurarea Casei Memoriale „Dumitru Staniloae” din localitatea Vladeni, care este si localitatea natala a teologului roman. De asemenea, tot ieri, a fost primit la biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului.
Azi, Patriarhul va pleca spre localitatea Intorsura Buzaului, unde va fi primit de catre PS Ioan. Se va efectua un Te Deum la biserica noua „Sfanta Treime” din Intorsura Buzaului.
Pe tot parcursul vizitei sale, Preafericitul Parinte Daniel a fost insotit de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, Preasfintitul Calinic, Episcopul Argesului si Muscelului, Preasfintitul Macarie, Episcopul romanilor ortodocsi din Europa de Nord si Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a rostit un cuvant si a daruit Casei Memoriale icoana Sfantul Vasile cel Mare, un tablou cu Parintele Dumitru Staniloae si primele trei volume ale Filocaliei, aparute intr-o noua editie la Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa. A luat cuvantul si primarul comunei Dambovita, care i-a oferit Preafericitului Parinte Daniel titlul de „Cetatean de onoare” al comunei, dupa cum informeaza Radio Trinitas.
Inaltpreasfintitul Laurentiu a multumit Preafericirii Sale pentru vizita canonica in Mitropolia Ardealului si celor care s-au implicat in restaurarea Casei Memoriale „Dumitru Staniloae”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.