Partidul lui Talpes a intrat in legalitate

Partidul lui Talpes a intrat in legalitate

0 276

Cu cateva zile inainte de 2007, partidele politice in formare fac sfortari pentru ca noul an nu le prinda cu pantalonasii in vine. In timp ce Partidul Liberal Democrat si-a prezentat sigla si sloganul, senatorul independent Ioan Talpes a anuntat ca formatiunea sa, Uniunea Populara Social Crestina (UPSC) a fost inregistrata ca partid politic si ca este deschisa colaborarii cu toate partidele, in special cu cele de orientare crestin-democrata, precum PD si PLD.


UDMR si PSD ies din calculele lui Talpes, pentru ca, primul partid o tine sus si tare cu Statutul minoritatilor, iar in cazul celui de-al doilea, deoarece presedintele Mircea Geoana, in calitatea sa de presedinte al Comisiei de politica externa, a votat impotriva proiectului Fundatiei Gojdu.


Ioan Talpes a aratat ca Uniunea se bazeaza pe electoratul pasiv, care numara in prezent aproximativ 50% din votanti. El a mai precizat ca formatiunea pe care o conduce va prelua electoratul unor partide care si-au neglijat structurile teritoriale.


Pentru inregistrarea formatiunii, au fost stranse 125.965 de semnaturi, din intreaga tara, intregul proces de inscriere durand doua luni. Iar in ianuarie 2007, formatiunea va incepe procedurile pentru a fi primita in Partidul Popular European, in acest sens liderii formatiunii facand mai multe deplasari la Bruxelles. De asemenea, UPSC intentioneaza sa participe la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai 2007.


Uniunea Populara a fost inregistrata si a devenit oficial partid pe 21 decembrie.


?


Potrivit lui Talpes, luna ianuarie va fi dedicata deschiderii de sedii in capitalele de judet. Pe langa faptul ca a fost inregistrat ca partid, UPSC are si un slogan cu care liderii formatiunii isi doresc sa convinga electoratul, si anume „E nevoie de un altfel de politica!”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.