Parintele Calciu Dumitreasa revine in tara pentru …ultimul drum

Parintele Calciu Dumitreasa revine in tara pentru …ultimul drum

0 347

In seara zilei de joi 30 noiembrie, trupul neinsufletit al Parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost adus in tara, si va fi depus acolo unde a slujit inainte de a pleca, la Biserica Manastirii Radu Voda.


Trupul Parintelui Calciu va fi dus, apoi, conform dorintei sale testamentare, la Manastirea Petru Voda din Neamt, unde va fi inmormantat duminica.
Parintele Calciu a murit pe 21 noiembrie, dupa o grea suferinta, intr-un spital din Washington.


Nascut pe 23 noiembrie 1925, Parintele Calciu este unul dintre luptatorii anticomunisti care au marturisit credinta lor in ideea nationala si in Hristos, cu insusi sangele lor.


Gheorghe Calciu Dumitreasa ramane unul dintre cei mai fermi luptatori impotriva regimului comunist, exilat in America dupa 21 de ani de detentie politica.


A indurat peste 21 de ani de inchisoare sub comunisti (1948-1964, suferind si furia iadului reeducarii din puscaria pentru studenti de la Pitesti (1949-1951).


Parintele Gheorghe Calciu a fost eliberat in urma amnistiei generale din 1964. A urmat Filologia si Teologia, fiind investit cu harul preotiei si incercand simultan sa obtina un doctorat in teologie, dar autoritatile comuniste nu i-au dat voie sa isi sustina teza.


Constantin Stoica, purtatorului de cuvant al Patriarhiei, a anuntat ca Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va oficia, sambata dimineata, la Radu Voda, slujba de pomenire a Parintelui Calciu.


?


Iza M.
COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.