Parastas la CET Brasov

Parastas la CET Brasov

0 223

Vineri dimineata, circa 100 de angajati ai CET Brasov au protestat in fata portilor inchise ale societatii, nemulþumiti de pierderea locului de munca si temandu-se ca nu isi vor primi restantele salariale si platile compensatorii.
Cei 100 de angajati se afla in preaviz de la inceputul lunii septembrie – cei mai multi, potrivit conducerii, devenind, totusi, someri prin plecare voluntara. Dar cata incredere poti avea intr-o conducere care merge ca racul?
Potrivit directorului general, Florin Cutitei, 15% reprezinta personal TESA: contabili, ingineri, maistri, iar ceilalþi 85% sunt muncitori care si-au pierdut locul de munca (sau au fost „ajutati” sa o faca, n.a.), in urma retehnologizarii. Acestia erau, in majoritate, fochisti pe la punctele termice care au fost modernizate, fiind dotate cu instalaþii automatizate, si care sunt monitorizate acum din dispeceratul CET.
Persoanele care vor fi concediate au dreptul, conform Contractului Colectiv de Munca, la minimum 7 si maximum 18 salarii compensatorii, in functie de vechimea lor in societate.
Directorul CET mai spune ca nu stie cand le va putea plati acesti bani celor disponibilizati, fiindca nici pentru personalul activ nu exista fonduri. În iulie si august, de pilda, angajatii CET se pare ca i-au tras cu munca voluntara, fara bani – pai CET-ul nici nu a functionat in aceasta perioada, ce, domnul director a uitat ca multi brasoveni se spala si acum la lighean si copaie? – doar disponibilizatii primindu-si, cu intarziere, drepturile salariale pe cele doua luni.
Tare se pare ca toate sunt in neregula cu acest CET, chiar si acum, cand mai sunt doi pasi pana-n iarna. Oare nu cumva ar trebui schimbat primarul,care de prea multi ani nu gaseste solutii la incalzirea centralizata, schimbare si spre disparitia grupului de interese in distrugerea CET si aparitia apei calde si caldurii prin apartamentele inca dependente de aceasta societate comerciala? Lumanarile de la parastas nu vor tine de cald la iarna.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.