„Pandemia a fost un pretext pentru o formă de federalizare a Europei”

„Pandemia a fost un pretext pentru o formă de federalizare a Europei”

1 39

Profesorul universitar Dan Dungaciu este de părere că pandemia a fost folosită de elitele de la Bruxelles pentru a forța o federalizare a Europei, unul dintre proiectele mai vechi ale acestora.
Într-o discuție purtată online cu jurnalistul Andi Lăzescu de la Newsweek, Dan Dungaciu mai spune că situația mai sus menționată se leagă de probabila venire a lui Donald Trump la conducerea Americii, motiv ca europenii să renunțe la parteneriatul cu Statele Unite.
Iată ce a spus acesta: „Am sentimentul că europenii găsesc în venirea domnului Trump pretextul cel mai bun pentru relansarea proiectului european, așa cum îl gândesc ei. Într-o primă fază a fost vorba de proiectul european gândit în urma pandemiei, care a fost doar pretext pentru o formă de federalizare financiară a Europei.

Gândiți-vă la PNRR.
PNRR-urile sunt programe de guvernare naționale, livrate de Bruxelles. Pandemia nu i-a ajutat, însă, deoarece percepția publică este că Bruxelles-ul nu a făcut o treabă bună. Comisia Europeană a devenit mai puternică, uitați-vă la prerogativele pe care și le-a asumat doamna von der Leyen.
Iar războiul din Ucraina poate fi faza a doua a acestei tentative de federalizare a Europei, singurul proiect pe care și-l asumă elitele de la Bruxelles.
Pentru asta ai nevoie de un inamic, un inamic pe care și-l inventează. Toată această campanie cu un inamic care vine de peste Ocean, Donald Trump, pe care ei îl inventează”, a spus Dungaciu într-o discuție cu jurnalistul Andi Lăzescu, la Newsweek.
Din acest motiv, spune sociologul, dacă Ucraina nu câștigă războiul, atunci Bruxelles-ul va fi principalul perdant al conflictului.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

  1. scopul principal , o repetitie pentru testarea rezistentei umane la restrictii de drepturi si libertati ,

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.