Oficiul Judetean de pensii Brasov

Oficiul Judetean de pensii Brasov

0 210

OFICIUL? JUDETEAN? DE? PENSII? BRASOV


?


Rugati-va sa nu va fericeasca vreun sfant sa aveti treaba pe la oficiul de pensii, ca aveti sanse sa vi se scurteze viata. De ce ? Iata !


O bucata din acest oficiu se afla bagata in cladirea Prefecturii, intrarea laterala, parter, pe dreapta in fund. Nu stiu cum arata birourile – al sefului este spatios, am vazut cu alta ocazie – dar daca treci de ghereta-ghiseu care adaposteste si un fel de paznic-portar-birou de informatii, te lovesti prima data – in spatiul ingust al coridorului cu continut de intuneric, vreo trei banci si cam tot atatea birouri pe post de mese de completat formulare, toate adunate de la container – de zidul format din petenti asteptand la primul ghiseu. De fapt la acest ghiseu se fac si se desfac treburile. Celelalte ghisee prezinta, comparativ, putini solicitanti, iar spatiul si larma devin respirabile.


La primul ghiseu, in zilele de luni si joi, cand se lucreaza cu publicul, se pune, in orele de program, de-o coada continand in medie 25-30 de mosi si babe, mai proaspeti sau mai vechi, cu vagi insertii de alte varste. La acest ghiseu se depun teancuri de acte diferite, de care tata Leana sau mos Ghita nu a auzit niciodata. Sunt, e drept, atarnate de pereti ceva afise cu ce si cand iti trebuie cutare sau cutare hartiuta. Dar dupa ce te-au cam chiorat anii


este cam greu sa le descifrezi continutul, mai ales daca ai mai putina scoala. Iar hartiile sunt multe si trebuie sa umbli in multe locuri dupa ele, dar miscarea inseamna sanatate si imbatranire mai lenta. Zic doctorii, sloganul fiind preluat de institutia cu pensile.


Ce sa mai zic ? Mai bine treceti si dumneavoastra pe acolo, ca sa stiti ce va asteapta.


?


Cealalta bucata din Oficiul de Pensii se afla in cladirea de vizavi de magazinul Star, fosta puscarie, fost camin studentesc,fost nu mai stiu ce si actualmente asisderea. Doar de la subsol razbat mirosuri neindicate flamanzilor fara bani, caci acolo se afla o carciuma de lux.? ??????


?


( va urma )


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.