O informație importantă transmisă de Iohannis: e în afara cărților europene!

O informație importantă transmisă de Iohannis: e în afara cărților europene!

0 41

Luați în considerare, după ultimul mandat prezidențial, să vă continuați cariera politică într-o altă funcție la nivel european?” a fost întrebat de presă azi, la Strasbourg, președintele Klaus Iohannis, iar răspunsul a fost foarte interesant: „În ce mă privește pe mine, nu cred că este momentul să fac speculații.
Sunt Președintele României, sunt membru în Consiliul European, unde după alegerile europene se vor discuta toate aceste poziții, dar în ce privește a doua parte a întrebării, am o opinie foarte clară și îi mulțumesc doamnei Președinte (Roberta Metsola n.n.) că s-a exprimat foarte elegant.

După părerea mea, ar fi inadmisibil ca nicio poziție să nu fie ocupată de o persoană din noile state membre, adică din partea de est.
Eu cred că în 2019 s-a greșit, toate pozițiile relevante au fost ocupate de persoane foarte competente, deci nu asta e discuția, din vechea Europă și este unul din motivele pentru care foarte mulți est-europeni se consideră puțin lăsați deoparte.
Este o eroare și sper că de data aceasta eroarea să nu se mai producă.

Ar fi bine pentru Uniune să se înțeleagă că alegerea pentru leadership trebuie să se facă și ținând cont de criteriul regional. Este bine să avem persoane din vechea Europă, din est, este bine să fie din nord, din sud. Aceste chestiuni nu trebuie niciodată neglijate, fiindcă ele ar adânci niște falii care preferăm noi să fie închise”.

Presa a interpretat la unison și în mod corect că Iohannis a semnalizat azi disperat către mai-marii Europei să-l aibă în vedere.
Dar, prin răspunsul său, Iohannnis a mai dat fără să vrea un mesaj: acela că nu e în acest moment implicat în vreo discuție de taină, așa cum s-a tot speculat, cu respectivii oficiali înalți.
Dacă era, tăcea mîlc, pentru a nu periclita eventualele aranjamente. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.