O gena transforma carbohidratii in grasimi

O gena transforma carbohidratii in grasimi

0 236

O echipa de cercetatori din SUA a descoperit gena responsabila pentru transformarea carbohidratilor in grasimi, oferind noi indicii despre felul in care organismul metabolizeaza carbohidratii si modul in care acestia contribuie la aparitia obezitatii.
Potrivit autorilor studiului, de la Universitatea din California, gena, denumita DNA-PK, regleaza procesul prin care ficatul converteste carbohidratii in grasime.
„Speram ca intr-o buna zi acest studiu sa-i ajute pe oameni sa manance paine, paste fainoase si orez fara a se mai teme de kilogramele in plus”, a declarat un membru al echipei.
In cadrul experimentelor, soareci de laborator cu o versiune modificata a genei au fost hraniti in exces cu alimente bogate in carbohidrati si s-a constatat ca isi pastreaza aceeasi greutate corporala, chiar daca normal ar fi fost sa se ingrase.
„Soarecii din grupul cu gena modificata au fost mai slabi si au avut cu 40% mai putina grasime in organism comparativ cu soarecii normali”, au precizat autorii studiului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.