”O finală vrei să o câștigi, nu doar să o joci”, spune...

”O finală vrei să o câștigi, nu doar să o joci”, spune Laurențiu Lică, antrenorul voleibaliștilor de la Corona Brașov, înaintea finalei Campionatului Național

0 57

”Avem o șansă extraordinară, o oportunitate pe care ne-am creat-o. Suntem în marea finală și ne dorim foarte mult să aducem Cupa la Brașov!” Laurențiu Lică.
Meciul de astăzi, Arcada Galați – Corona Brașov, primul din finala campionatului de volei masculin are mai multe înțelesuri. Este, desigur, unul legat de o performanță extraordinară, unică în istoria voleiului masculin și, foarte probabil, greu de găsit în istoria oricărui sport de echipă din România. O nou promovată a ajuns în finală! Un exemplu care va hrăni motivația multor sportivi de acum înainte. Este dovada că ”binele CHIAR învinge”. Binele înțeles aici ca muncă multă, încăpățânare când lucrurile nu merg cum ne dorim, respectarea cu strictețe a regulilor, atenția la detalii și curajul de a te lupta cu oricine. E un amestec de multe obiceiuri bune și-am mai putea adăuga la ele multe altele.
Meciul de astăzi mai înseamnă, însă, ceva. E ca un ritual. Unul care a pornit vara trecută, când echipa noastră abia formată pleca în prima deplasare pentru un meci amical. E cercul acela pe care toți căutăm să îl închidem, la un moment dat, în viețile noastre. Iar voleibaliștii noștri se află în acel moment.
Prima deplasare a echipei masculine de volei din acest sezon a fost vara trecută la Galați. Într-un amical. Acum, tot la Galați, Corona Brașov joacă finala: ”Toată lumea e serioasă. Toată lumea e concentrată pe ceea ce urmează.”
A trecut un sezon întreg peste echipă. Băieții nu mai sunt aceiași de la începutul campionatului, au acumulat experiență în fiecare meci. Au respectat strategia indiferent cât de greu a fost, s-au bătut chiar și atunci când totul părea inutil. E o tactică pe care antrenorul Laurențiu Lică, împreună cu jucătorii săi, o vor folosi și în seria care începe astăzi, la 8 seara.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.