O distincție meritată : brașoveanul Ovidiu Gârbacea a primit Ordinul ...

O distincție meritată : brașoveanul Ovidiu Gârbacea a primit Ordinul Excelenţă Olimpică, din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român

1 59

La Casa Olimpică din București, 77 dintre cei 120 de membri ai COSR le-au înmanat lui  Arthur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica, Ordinul Excelenţa Olimpică pentru meritele deosebite în sportul românesc. Mihai Covaliu, preşedintele COSR, Octavian Morariu, membru CIO pentru România, George Boroi, secretarul general al COSR, Elisabeta Lipă, preşedintele Ageției Naționale pentru Sport, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern Camelia Potec, vicepreședinte al COSR, au fost alături de cei trei. Fost multiplu campion naţional la schi fond, campion universitar și balcanic, iar apoi antrenor al lotului olimpic de biathlon, Ovidiu Gârbace s-a retras din activitatea competițională în 1990 . 
La Cheile Grădiştei – Fundata, Gârbacea a clădit apoi un complex sportiv care cuprinde un poligon de biatlon, cu pârtiile de schi fond aferente, care a intrat în circuitul internaţional la Festivalul Olimpic al Tineretului European în 2013. De atunci au mai fost organizate Campionate Mondiale de biatlon pe role, Winter Triatlon sau Campionate Europene şi Mondiale de schi fond sau biatlon pentru juniori, în curând urmând a găzdui Campionatele Europene de ciclism Mountain Bike.

Chiar dacă sunt pensionar, pasiunea pentru sport nu mi-a dispărut. La Cheile Grădiştei am construit de curând şi un patinoar la standarde olimpice, care va fi deschis în septembrie sau octombrie. Aşa că, în afară de schi fond, biatlon şi ciclism se pot organiza la noi şi competiţii de patinaj şi hochei. Mulţumesc mult pentru această distincţie şi vă promit că noi avem oricând porţile deschise sportului de performanţă„, a spus Ovidiu Gârbacea.

Ordinul Excelenţă Olimpică a fost instituit în 2020, prin hotărârea Comitetului Executiv al COSR, la propunerea preşedintelui COSR, brașoveanul Mihai Covaliu, pentru recompensarea unor persoane, instituţii sau organizaţii, cu merite deosebite în beneficiul mişcării olimpice şi care, prin aparteneţa la acest Ordin, beneficiază de recunoaştere publică, de respectul şi sprijinul moral al COSR.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.