“Nu e normal, nu e corect. E revoltător”

“Nu e normal, nu e corect. E revoltător”

0 107

L-am cunoscut astăzi pe Valentin, șofer la Bolt. Are 43 de ani. E căsătorit, și are un băiat la liceu. Stă cu chirie. De cum am urcat în mașină, mi-a atras atenția vocea lui. Era foarte răgușită. Și l-am întrebat ce a pățit. Răspunsul a venit sec, cancer laringian. Și-a dat șapca jos ca să îi văd lipsa părului, semn că face chimioterapie.
Lucrează la Apa Nova de foarte mulți ani, dar și-a luat un al doilea job ca să se ajungă cu banii. Conduce aproape în fiecare zi până către miezul nopții, apoi se duce la culcare pentru ca a doua zi să o ia de la capăt.
Mi-a zis că îl omoară costurile cu medicamentele și procedurile medicale. Chiar dacă unele sunt compensate, tot îl costă foarte mulți bani. Așa că trebuie să tragă tare și să muncească pe brânci. Numai că se simte tare obosit din cauza bolii și a tratamentului. Seara trage de el să mai facă încă o cursă, și încă o cursă.
Mi s-a zbârlit părul când auzit prin ce trece. El îmi vorbea atât de calm, împăcat cu sine și cu lumea asta nedreaptă. Oameni buni, voi vă dați seama prin ce trece Valentin? Este grav bolnav.
Poate că mai are cațiva ani, poate chiar luni de viață, și el este nevoit să muncească 16-18 ore pe zi pentru a supraviețui.
Într-o țară normală, el trebuia să stea acasă liniștit, să se odihnească cum trebuie și să se ocupe de problema medicală gravă pe care o are.
Dar într-o țară condusă de mafioți și ticăloși, Valentin e condamnat la moarte.
Sunt mulți români în situația lui Valentin, sunt absolut convins. Acești oameni sunt nevoiți să muncească până în ultima clipă a vieții pentru ca statul român să-i îndestuleze pe cei de alt neam și să plătească ajutoarele sociale sutelor de mii de trântori.
Da știu, de acolo vin foarte multe voturi. Voturi sigure.
Un refugiat ucrainean stă gratis cu chirie, bașca primește și bani pentru mâncare și alte cheltuieli. Dacă mai are și un copil, mai primește câteva mii de lei bune în plus. Trai pe vătrai, ce să mai…
Un român, cetățean al acestei țări, plătitor de taxe și impozite, un om care a muncit de la 18 ani, și muncește încă, grav bolnav, este nevoit să aibă două locuri de muncă ca să poată să supraviețuiască.
Cum se poate așa ceva??
E strigător la ceruri ce se întâmplă. Nu e normal, nu e corect. E revoltător.

Autor: Catalin Amieroaie
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.