Nu e fake news, este doar stupid: toaletele sunt tot mai înfundate...

Nu e fake news, este doar stupid: toaletele sunt tot mai înfundate pe motiv de…coronavirus.

0 594


Deși poate fi privită ca o glumă cam de…cacao, din păcate nu este așa. Nu suntem singurii care difuzăm această informație.
Astfel, în contextul epidemiologic actual, Compania Apa Braşov face un apel la spiritul civic al tuturor cetăţenilor, aceştia fiind rugaţi să protejeze sistemul de canalizare.
„În ultima vreme, numărul cererilor prin care se solicită desfundarea canalizărilor a crescut cu 30% faţă de luna ianuarie 2020, în toată aria de operare. Cauza principală a înfundării reţelelor de canalizare este reprezentată de şerveţelele umede aruncate în toalete. Acestea sunt de plastic şi nu se dizolvă în apă, se depun pe conducte, blochează pompele de apă sau intrările în toate staţiile de epurare. Solicitările clienţilor de desfundare a canalizării au ca rezultat intervenţiile echipelor noastre care curăţă conductele, precum şi disconfortul şi cheltuiala locatarilor afectaţi. În aceste zile, când orice deplasare este limitată, echipele noastre intervin mai des decât de obicei şi se expun riscurilor de contaminare cu COVID – 19”, au explicat reprezentanţii Companiei Apa.

În aceste condiţii, conducerea companiei îi roagă pe braşoveni să fie responsabili şi să nu arunce în toaletă şerveţelele umede de nici un fel. „Acestea se aruncă la gunoi, pentru a proteja apele, mai importante ca oricând, pentru a proteja sistemul de canalizare şi, mai ales, sănătatea colegilor noştri”, au mai transmis reprezentanţii operatorului de apă canal.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.