Noii ministri: Un democrat, un liberal si un comisar esuat

Noii ministri: Un democrat, un liberal si un comisar esuat

0 302


Urmare a demisiei ministrilor conservatori, Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a completat guvernul cu un vicepremier, un ministru al economiei si unul pentru agricultura.


Dupa discutii si negocieri intre partidele ramase in Coalitie, PNL, PD si UDMR, democratii vor primi Ministerul Economiei, iar liberalii un post de vicepremier.


Astfel Varujan Vosganian, comisarul european esuat, a fost consolat cu un post de vicepremier, in timp ce portofoliul agriculturii a fost cedat lui Dan Motreanu, secretar general al PNL.


Pentru Ministerul Economiei, eliberat de Codrut Seres, a fost nominalizat democratul Mircea Toader.


Dintre toti, doar Mircea Toader are nevoie de votul Parlamentului, fiind voba de o schimbare politica in structura guvernamentala, pentru ceilalti doi fiind suficient acceptul Presedintelui.


Decizia privind procedurile de numire a fost luata la finalul unei zile de consultari intre presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, discutiile axandu-se in special pe prevederile articolului 85 din Constitutia Romaniei care se refera la numirea guvernului si la structura sau compozitia politica a Executivului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.