Nemultumirea medicilor de familie

Nemultumirea medicilor de familie

0 346

Nici medicii de familie nu sunt multumiti de situatia in care au fost adusi prin alocarea unei sume insuficiente de la buget si printr-un prost management la nivel de minister si ameninta cu proteste daca nu isi vor primi integral salariile pe lunile iunie si iulie, a anuntat, vineri, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti (AMFB), Rodica Tanasescu.
„Nu vrem sa se ajunga la proteste, dar, din pacate, suntem parteneri de contract si suntem obligati sa luam masuri. Dar sunt sigura ca situatia se va rezolva pentru ca nimeni nu vrea prabusirea sistemului. Este vorba, totusi, de 10% din persoanele care se interneaza”, a declarat Rodica Tanasescu.
Medicii de familie spun ca restantele la plata serviciilor face ca achitarea utilitatilor sa fie mult intarziata, iar stocurile de medicamente si materiale sanitare sa nu poata fi reinnoite. Mai mult, ei platesc penalitati de intarziere la sumele datorate administratiilor fiscale.
Este de mirare ca pitpalacul Boc nu a auzit de aceste lucruri sau, pesemne, are urechea inchisa pentru aceste lucruri care, in oricare tara civilizata, au intrat in rutina in ce priveste buna functionare. Din pacate medicul care ar fi putut sa-l vindece pe scumpul nostru premier – si nu numai – a murit cu ceva vreme in urma, asa ca suntem obligati sa-l mai acceptam o vreme asa cum este, clantanind aiurea si ca o melita stricata.
Ingrijorator este insa faptul ca tocmai baza sistemului sanitar din Romania, medicii de familie, cei la care te duci prima data sa vada cam ce s-a defectat in tine, a ajuns sa se clatine datorita unor vitregii cauzate de cea mai proasta conducere pe care a avut-o Romania in ultima vreme.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.