Naveta pacientului între „public si privat” doar… întru îndestularea fără limite a...

Naveta pacientului între „public si privat” doar… întru îndestularea fără limite a unor medici!

2 68

Noroc cu alegerile!
Cum între candidați se află și medici, precum la București (proaspăt abandonat de asocierea PSD+PNL, n.r.), media au devenit curioase asupra celor săvârșite de aceștia pe palierul lor profesional.
Peste noapte, s-au pornit anchete jurnalistice și discuții aprinse, pe diverse canale, despre balansarea interesată între public si privat a candidatului-medic pentru Primăria generală a capitalei. Numele acestuia nici nu conteaza…
Si nici vectorul politic ce l-a promovat în agora sau în atenția publică!
Cel mai important este fenomenul sau mecanismul prin care, în lipsa unor prevederi legale explicite, pacienții sunt plimbati între „public si privat” întru îndestularea fără limite a unor medici.
Grav și nociv este că treaba aceasta se petrece la nivel de masă în urbanul mare și mijlociu…
În cote variabile, pacienții unităților medicale din sectorul public sunt mânati, precum oile la strungă, spre cabinete sau clinici private cu care medicii de la stat au relații lucrative dintre cele mai variate, de la simpla colaborare, până la management sau actionariat.
Totul se face contracost, desigur!
De fapt, avem de-a face cu un alt fel de secret al lui Polichinelle: e cunoscut de toată lumea însă nimeni nu-l pomenește în public!
Titularul de la Sănătate, medicul Alexandru Rafila, „ciupit” de jurnaliști pe problemă, a ciripit aiuritor: introducerea unei declarații pe propria răspundere pentru medici prin care aceștia se angajează să nu profite de pacienții lor plimbandu-i, pentru bani mai multi, de la stat la privat…
La acest nivel de competență administrativă a ajuns un demnitar înalt al statului român! Este evident că nici nu-i trece prin cap vreo idee despre o eventuală inițiativă legislativă care să facă ordine în domeniu și să protejeze pacienții care sunt mulși de bani precum caprele de lapte!
Doar ca fapt divers, să reținem că intervențiile medicale în sectorul de stat au sporit cu doar 14%, in timp ce „în privat” acestea s-au gonflat la 64%…
No comment, nu? QED…

COMENTARII

  1. Noi cumpărăm petarde Patriot de la americani și obuziere de la sud coreeni în loc să construim spitale, cabinete medicale, policlinici în zone defavorizate.
    Noi avem coada de topor NATO Ciucă și președintele României care vrea să facă carieră în NATO.
    Ei bine conducerea tuturor domeniilor în România trebuie să fie civilă și civilul să-i spună lui Ciucă culcat, drepți, pe loc repaus și nu Ciucă să fie președintele senatului și președintele penaleului.
    Infiltrarea ofițerilor în politică poate duce la preluarea puterii de către ofițeri pentru lovitură de stat la indicația NATO.
    De aceea societatea e pe butuci pentru că societatea acordă prea mult sprijin material părții militarizate.

  2. Ori la stat ori la privat , asta ar rezolva problema , dar politicienii sint prizonierii mafiei din sanatate

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.