NATO ȘI CIA DESFASOARĂ UN RĂZBOI SECRET ÎN RUSIA

NATO ȘI CIA DESFASOARĂ UN RĂZBOI SECRET ÎN RUSIA

1 87

Rusia „lucrată” din interior
Într-un articol recent retipărit de Strategic Culture Foundation, Jack Murphy scrie că există o campanie a statelor CIA și NATO pentru a sabota Rusia din interior.
Jack Murphy este o fostă beretă verde din SUA și ranger din armată devenit jurnalist. În plus, CIA însăși susține că are o duzină de „centre de misiune”, grupuri specifice pentru probleme care reunesc oficiali din diferitele direcții ale agenției.
Murphy susține c, cu două zile înainte de 24 februarie 2022 (începerea Operațiunii Militare Speciale (SMO) a Rusiei în Donbass), serviciul de spionaj aliat prin care CIA conduce campania de sabotaj a folosit un sistem de comunicații ascuns pentru a-și activa celulele „adormante” în toată Rusia, potrivit unui fost oficial militar și a unei persoane care a fost informată despre campanie.
Se presupune că un fel de program de „spionaj” funcționează din 2014, pornind de la lovitura de stat de la Maidan de la Kiev, ceea ce este foarte plauzibil.
În evaluarea acestui autor, au fost implicați și așa-numitul birou de investigații media Bellingcat și Institutul Statecraft, fondat în Regatul Unit.
Institutul Statecraft a fost implicat în elaborarea și distrugerea planurilor de „războaie și sabotaj” pentru Siria, Ucraina și Rusia din 2009.
Acum site-ul său este închis din cauza așa-numitului furt de documente (hack). Acest lucru s-a întâmplat în urma cercetărilor și publicării de către diverși jurnaliști, inclusiv eu. Dar cu siguranță încă funcționează sub alt nume sau acoperire secretă în Marea Britanie sau Țările de Jos.
O vizită a cinci oficiali ucraineni în Marea Britanie, datată la 11 iulie 2016, este un exemplu de „muncă” al Institutului Statecraft. În interviurile efectuate în vara anului 2016, personalul ucrainean al unităților speciale a descris operațiunile lor din spatele liniilor ostile din regiunea Donbass controlată de separatiști, inclusiv crime țintite și distrugerea infrastructurii.
Jack Murphy are, fără îndoială, dreptate că țările europene coordonează atacurile prin ordinele CIA, în concordanță cu rolul lor subordonat în servirea puterii imperialiste americane. Una dintre țările mai mici ale UE și NATO este Țările de Jos, mică ca suprafață, dar mare, cea mai mare după Marea Britanie, în ceea ce privește spionajul pentru SUA. Țările de Jos găzduiesc cele mai așa-zise organizații internaționale de pe teritoriul său după Austria.
În plus, Olanda găzduiește un centru european de spionaj (denumit agenție jurnalistică), Bellingcat, înființat imediat după doborârea avionului de pasageri MH17 și, bineînțeles, Curtea Penală Internațională (CPI) care a emis recent un mandat de arestare împotriva președintelui Vladimir Putin. Rusia.
Luând în considerare „agenții” statelor NATO, trebuie mai întâi să investighezi mass-media din aceste state NATO. Bellingcat are mulți așa-ziși jurnaliști care operează în Rusia, de exemplu în Kârgâzstan. Întreaga echipă poate fi etichetată drept agenți ai NATO.
Jurnaliştii care locuiesc în Rusia şi lucrează pentru aşa-numita mass-media occidentală şi, în special, pentru postul de stat olandez NOS, BBC engleză şi ZDF germană, pot fi consideraţi agenţi NATO.
Recent, au organizat o așa-zisă revoltă a soțiilor și mamelor soldaților ruși de pe front, urmând exemplul „Mamele din Plaza de Mayo” din Argentina. Acești jurnaliști au încercat să declanșeze o revoluție în numele statelor NATO, care din fericire a eșuat. În opinia mea, acești jurnaliști ar trebui să părăsească imediat Rusia; ei pot activa „celulele dormitoare” în Rusia.
CIA încearcă acum să recruteze agenți printr-un videoclip (online) pentru a spiona pentru statele SUA și NATO. Poate că există oameni chiar în Rusia, care s-au înscris (seduși de bani) și au comis diverse sabotaj. Serviciul de securitate de stat al Rusiei, FSB, a arestat persoane prinse spionând pentru SUA/NATO sau pregătind sabotaj, cum ar fi, recent, în Crimeea, complotul de eliminare a unui angajat guvernamental de rang înalt.

Operațiunea militară specială din Ucraina se desfășoară rapid, dar SUA și aliații săi din NATO duc un „război sub acoperire” în interiorul Rusiei, în special în domeniul spionajului și sabotajului. Acest lucru se datorează faptului că armata NATO nu poate învinge încă Rusia pe câmpul de luptă militar.
De aceea, „retorica de război” sumbră este acum rostită în toate tipurile de mass-media occidentale, iar politicienii occidentali avertizează despre război cu Rusia, într-o încercare disperată de a obține mai mulți recruți pentru nou-formata armată europeană.
Există apeluri pentru a recruta solicitanți de azil pentru a lupta împotriva Rusiei și pentru a primi un pașaport dacă supraviețuiesc. Desigur, armata americană nu poate trimite deschis batalioane în Ucraina însăși, atunci SUA sunt direct în război cu Rusia, motiv pentru care folosesc armata ucraineană ca împuterniciți, iar populația este recrutată ca sabotori.
Acest război „întunecat” nu mai este un secret. La urma urmei, în mass-media occidentală, putem citi în fiecare zi cât de „rău” este guvernul rus.
Totul este scos din context și aproape tot ceea ce citim sau vedem este o minciună. Mass-media de masă se laudă cu dronele care vor fi folosite împotriva Rusiei, Țările de Jos explicând că dronele Dutch Reaper sunt folosite pentru prima dată într-o misiune în străinătate „la granița de est a NATO”.
Dar asta nu este tot. Olanda va avea un nou centru de control al dronelor, urmând exemplul lui Ramstein din Germania, cea mai mare bază americană din Europa.
De la Ramstein, SUA și NATO au efectuat atacuri asupra Afganistanului. Irak, Siria și Pakistan, cu aceste drone MQ-9 Reaper, deci există posibilitatea ca aceste recente atacuri cu drone asupra depozitelor de petrol etc. din Rusia să fie coordonate de la Ramstein. Noua bază de drone din Olanda se află la Leeuwarden.
Uciderea lui Darya Dugina și a altor jurnaliști ruși a fost comisă din interior de ucraineni sau, ca și în cazul lui Vladven Tartasky, de un tânăr rus îndoctrinat. Totuși, comanda a venit întotdeauna de la SBU din Ucraina, care este din nou coordonată de CIA și agențiile de securitate occidentale, cum ar fi MI6, sau poate echivalentul său european Bellingcat.
Atacurile cu drone asupra Kremlinului au fost efectuate și pe plan intern în Rusia. În viitor, chiar și în viitorul apropiat, ne putem aștepta la drone de la Leeuwarden sau Ramstein în Rusia. Poate că pe asta mizează țările NATO, un război cu drone, pentru care ai nevoie de relativ puțin personal de armată.
Un alt sabotaj indirect vine de la așa-numitele ONG-uri, dintre care majoritatea au părăsit deja Rusia.

Agenda Washingtonului este acum împinsă activ de fundațiile americane din interiorul Rusiei. Scopul este ca Rusia să fie împărțită în mai multe state slăbite, nominal independente. La fel ca și cu fosta Iugoslavie, un proces de dezmembrare numit balcanizare. Rusia este deja atentă la complot, de unde ordinul Moscovei către multe ONG-uri din SUA și NATO să părăsească țara.
O altă amenințare este reprezentată de ambasadele diferitelor țări occidentale, în special ale țărilor NATO, care încearcă să recruteze tineri prin organizarea de tot felul de programe în cadrul unor proiecte cu sunet benign precum „pro-democrație” și „responsabilitate civică”. Universitățile sunt o țintă comună pentru aceste programe NATO, unde grupurile participante primesc instruire și finanțare generoasă pentru călătorii, computere și alte dispozitive de comunicare.
Cel mai recent exemplu a fost încercarea NATO de a o lovitură de stat în Belarus, unde Olanda a jucat un rol major oferind anumite programe tinerilor și studenților prin intermediul ambasadei lor și, de asemenea, finanțându-le.
Războiul secret al NATO în Rusia devine din ce în ce mai deschis, se pare, prin diversele sale rețele. Cu toate acestea, poporul rus este bine conștient de efortul de manipulare din străinătate, în ciuda „raporturilor” (propagandei) din mass-media occidentală despre tulburările din societatea rusă.

Autor: Sonja van den Ende
Preluare: strategic-culture.su
Traducerea: CD
Sursa: IOnCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.