Muntii au fost ocupati 100%

Muntii au fost ocupati 100%

0 288


Toate locurile disponibile in turismul montan pentru Revelion au fost ocupate. De asemenea, Craciunul a adus multi turisti in zonele montane. Agentiile de turism au vindut aproximativ 70% din pachetele turistice de Craciun, in statiunile montane si pensiunile din mediul rural, iar toate locurile puse la dispozitie pentru Revelion au fost ocupate, a declarat ieri presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Gheorghe Fodoreanu, citat de NewsIn.


?


„In ceea ce priveste pachetele turistice de Craciun oferite de agentii in afara oraselor, adica in statiuni montane, balneare, precum si in locatii si pensiuni din mediul rural, vinzarile au atins nivelul de 60-70% din oferta”, a spus Fodoreanu.


?


Fodoreanu a mai spus ca, „dat fiind specificul cultural al sarbatorilor de Craciun, cind oamenii mai stau si acasa, alaturi de familii, anul acesta vinzarile de pachete turistice de Craciun au fost spectaculoase, depasind toate asteptarile”.


?


„Pentru Revelion, pachetele de vacanta oferite de agentiile de turism s-au vindut in proportie de 100%, iar toate locurile vor fi ocupate. Sarbatorile de iarna de anul acesta vor aduce cistiguri spectaculoase pentru agentiile de turism, desi nu va pot oferi inca o cifra estimativa in aceasta privinta”, a adaugat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.


?


In 2005, circa 100.000 de romani si-au petrecut vacanta de Craciun si Revelionul in locatii din Romania, pentru acest an ANAT estimind o crestere cu 5% a numarului acestora.


?


In ciuda faptului ca tarifele unor pachete turistice interne pentru Revelionul 2007 sunt mai ridicate decat cele ale unor pachete turistice in strainatate, cererea pentru petrecerea sfarsitului de an intr-o statiune montana din Romania se mentine ridicata fata de cea pentru turismul extern. Tariful unui pachet turistic pentru Anul Nou in Poiana Brasov, unde pachetele turistice sunt deja epuizate, la o pensiune de cinci stele, pe o perioada de cinci zile, cu mic dejun inclus se ridica la 750 euro/persoana, in timp ce petrecerea Revelionului in Budapesta, intr-un hotel de trei stele, pe o perioada de sase zile, cu mic dejun, costa doar 200 euro/persoana. In acelasi timp, pretul unui pachet pentru petrecerea Revelionului intr-un hotel de cinci stele din Bulgaria, pe o perioada de 4 zile, mic dejun si cina incluse, se ridica la 430 euro/persoana. Pentru Revelionul 2006- 2007, este estimata vanzarea a circa 100.000 de pachete pentru turismul in tara si 30.000 pentru strainatate, conform datelor furnizate de Traian Badulescu, consilier de presa ANAT.


?


Desi cererea pentru pachetele de turism intern este mai mare, ca nivel de crestere fata de anul precedent, cererea pentru turismul extern inregistreaza o majorare de 30%, iar pachetele de turism intern un avans de doar 5%. Un pachet pentru Revelionul 2007 petrecut in tara costa de la 150 la 600 de euro/persoana/sejur, dar aceste preturi pot urca pana la 1.000 euro, sau mai mult. „Tarifele pentru turismul intern variaza intre 150 si 500 de euro de persoana pentru perioada Sarbatorilor, in functie de complexitatea pachetului si de confortul structurii de cazare. Exista insa si pachete turistice cu preturi mai mari, de pana la 1.000 de euro pentru o persoana, in hoteluri din statiuni precum Poiana Brasov sau Predeal”, a spus Traian Badulescu. In ceea ce-i priveste pe romanii care vor sa petreaca sfarsitul anului peste granita, Badulescu spune ca „pentru turismul extern, preturile pornesc de la 200 de euro, Revelion Turcia sau Budapesta, si ajung pana la 3.500 de euro, in Maldive sau Mauritius”. Pe partea de turism intern, cea mai mare cerere se inregistreaza pentru Valea Prahovei, Predeal, Poiana Brasov si Bran – Moeciu.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.