Municipalitatea vrea să transforme zona din fața gării, într-una pietonală; pe...

Municipalitatea vrea să transforme zona din fața gării, într-una pietonală; pe această temă va fi consultare publică, în 13 februarie, ora 16:00

0 44

Primăria Brașov organizează o nouă consultare publică a locuitorilor pe teme de interes pentru comunitate, de această dată tema fiind reamenajarea zonei din fața gării Brașov. În locul terminalului RAT și a parcării din fața gării este propus un spațiu de relaxare, sub forma unei piațete, sub care va fi amenajată o parcare subterană cu 502 locuri și două pasaje pietonale subterane pentru traversarea b-dului Gării. Brașovenii sunt invitați la consultarea publică marți, 13 februarie, ora 16:00, în sala de consiliu sau on-line, pe platforma Zoom.

,,Brașovenii sunt invitați la o discuție importantă despre cum ar trebui să arate una dintre principalele porți de intrare în Brașov: gara. Dacă în privința clădirii mai avem, din păcate, de așteptat până când Ministerul Transporturilor va lua o decizie, odată cu deschiderea noului terminal RAT avem posibilitatea de a regândi întreaga zonă, astfel încât prima imagine a unui turist când iese din gară să fie una demnă de un oraș ca Brașovul. Propunerea proiectanților este de a amenaja o zonă pietonală în fața gării, iar sub acea dală urbană să amenajăm o parcare subterană și două pasaje pietonale care să subtraverseze bulevardul. Având în vedere că vorbim despre un proiect important pentru comunitatea brașoveană, vă aștept marți, 13 februarie, ora 16.00, să vă spuneți punctul de vedere cu privire la conceptul propus de proiectanți, fie în sala de consiliu, fie pe Zoom”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform proiectului elaborat pentru studiul de fezabilitate, spațiul propus se amenajează în fața gării, continuând trotuarul către o piațetă pietonală de tip dală urbană.
Spațiile de la nivelul dalei urbane au fost gândite astfel încât să creeze mai multe zone de odihnă, cu perspectivă directă către gară.
Pavajul propus conturează diferite tipuri de spații și locuri de odihnă și ajută la direcționarea pietonilor.
Monumentul aflat pe teren va fi reamplasat în spațiul central al dalei urbane, în axul gării. Pavajul din jurul monumentului va fi  diferit, pentru a marca poziția acestuia și a delimita zona de odihnă în jurul lui.
Pe spațiul verde se vor planta arbuști de talie mică și medie (în sol sau în jardiniere).
Nodurile de evacuare și acoperirea acceselor către pasaj de la nivelul dalei urbane sunt realizate din sticlă, pentru a nu obtura perspectiva asupra gării.
Sub piațetă este propusă amenajarea unei parcări subterane, pe 3 niveluri, cu 502 locuri de parcare, dintre care 20 pentru persoanele cu dizabilități, 55 pentru alimentare cu energie electrică în prima fază, urmând să se extindă cu încă 50 de locuri, și 6 locuri pentru autoturismele cu GPL.

Pe lângă parcare, sunt propuse și două pasaje pietonale subterane pentru traversarea b-dului Gării. Pasajele subterane vor avea o lățime de 5.00 m și o înălțime de 2.50 m și sunt conectate între ele, precum și cu trotuarele adiacente și cu dala urbană propusă. Nodurile de ieșire din pasaje sunt dotate cu câte un ascensor, pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități
Brașovenii pot consulta Studiul de fezabilitate și documentele aferente pe site-ul primăriei: https://www.brasovcity.ro/ro/dezbateri_publice
Consultarea publică va avea loc marți, 13 februarie 2024, la ora 16:00, în format mixt, în sala de consiliu, sau în mediul on-line, pe platforma Zoom. Cei interesați se pot înscrie până în data de 13 februarie, ora 14:00, completând formularul de înscriere.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.