Ministrul Sorin Grindeanu confirmă: „sunt întârzieri la magistrala CFR Braşov – Sighişoara”!

Ministrul Sorin Grindeanu confirmă: „sunt întârzieri la magistrala CFR Braşov – Sighişoara”!

0 109

Se vor pierde bani pentru întârzierile înregistrate la lucrările pe Magistrala CFR Braşov – Sighişoara?
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat joi, la Tulcea, că lucrările la magistrala CFR Braşov – Sighişoara înregistrează întârzieri şi a dat asigurări că România nu va pierde fondurile europene accesate pentru investiţiile de amploare începute.

Adina Vălean susține posibilitatea unor pirderi
Comisarul European pentru Transporturi, Adima Vălean a declarat că întârzierile uriașe pentru modernizarea Magistralei CFR Brașov-Sighișoara va atrage pierderi financiare care pot să meargă până la ratarea finanțării europene. Menționăm că finaaanțarea investiției este asigurată prin Programul CEF (Connecting Europe Facility).
Vă reamintim că pentru modernizarea tronsonlui de cale ferată (28 de km) dintre Brașov și Sighișoara sunt alocați/contractați 600 milioane euro.
Sunt informații că Ministerul Transporturilor, prin CFR Infrastructură a pierdut deja aproximativ 300 de milioane euro ca urmare a semnării cu mare întârziere a contractelor de reabilitare datorită proastei gestiuni a proiectului de guvernele liberale (Orban, Cîțu și Ciucă), iar acum, prin CEF termenul-limită pentru finalizarea proiectului și decontare este decembrie 2024,

Ministru Grindeanu contrazice spusele comisarului Vălean
Sunt întârzieri. În acest moment, două TBM-uri din patru, TBM-urile sunt acele maşini uriaşe care sfredelesc munţii şi care fac tuneluri, două sunt în poziţie şi probabil în următoarele săptămâni vor fi puse în funcţiune, urmând ca celelalte două să fie aduse la începutul anului viitor”, a declarat presei ministrul Grindeanu.
El a menţionat că a discutat la începutul săptămânii cu antreprenorul lucrării şi a stabilit termene pe care le va urmări, astfel încât şi acest proiect să fie finalizat.
Până la finele anului viitor, va trebui să avem toate tronsoanele de la Curtici până la Sighişoara modernizate să se poată circula cu 160 de kilometri pe oră. Parte din ele le vom inaugura în următoarele zile, iar celelalte până la jumătatea anului viitor.
Dar şi de la Sighişoara la Braşov şi de la Braşov la Predeal, aceste investiţii trebuie să meargă în ritmul asumat. (…)

Acum nu am semnale că pe proiecte mari de infrastructură din România – că vom pierde nici măcar un euro. E un lucru pe care-l spun cu toată responsabilitatea”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.